Setari Cookie-uri

Pielea - Cel mai mare organ de simt

Pielea este cel mai mare organ al corpului, respira si, in conditii de sanatate optima, se regenereaza la fiecare 27 de zile.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, respira si, in conditii de sanatate optima, se regenereaza la fiecare 27 de zile. Este compusa din apa, saruri minerale, proteine, celule adipoase, colagen, fibre de elastina si glucoza.

piele cel mai mare organ de simt Functiile sale sunt extrem de importante pentru sanatate: elimina toxinele din corp, protejeaza organismul impotriva razelor ultraviolete si infectiilor cauzate de bacterii, virusi, zgarieturi sau taieturi si participa la termoreglarea organismului, prin transpiratie atunci cand este cald si prin conservarea caldurii atunci cand este frig. Ingrijirea pielii este esentiala pentru mentinerea sanatatii si vitalitatii intregului organism

Cum functioneaza pielea?


Este stiut faptul ca pielea are o structura complexa, fiind alcatuita din trei straturi de dimensiuni diferite, numite epiderm, derm si hipoderm.

Epidermul este cel mai subtire strat, dispus la suprafata pielii, si este responsabil cu protejarea organismului impotrivarea “invadatorilor”. Epidermul produce keratina, proteina care confera rezistenta pielii la diferite forme de agresiune termica si mecanica, si melanina, substanta care determina culoarea pielii.

Dermul este un strat format din tesuturi conjunctive in care se gasesc vase de sange si terminatii nervoase, datorita carora simtim temperatura, durerea si textura materialelor cu care intram in contact. Dermul contine fibre de elastina si colagen, acestea din urma fiind proteine responsabile cu incetinirea procesului de imbatranire. Desi colagenul este cea mai abundenta proteina de la nivelul pielii, reprezentand 75% din compozitia totala a acesteia, cu timpul, productia sa se reduce treptat, ceea ce determina aparitia ridurilor si a liniilor fine de la nivelul fetei.

Hipodermul se gaseste imediat sub derm si are rolul de a uni pielea de muschi si oase. Hipodermul ajuta la protejarea organelor vitale din organism si la conservarea caldurii.

Cum te ajuta plantele medicinale si componentele homeopate sa mentii sanatatea pielii tale?


Extractul de brusture are proprietati antiseptice si de reglare a glandelor sebacee, aceste glande fiind responsabile cu secretarea unei grasimi cunoscute sub denumirea de sebum.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.