Setari Cookie-uri

A treia editie a campaniei 1 pachet = 1 vaccin, desfasurata de Pampers si UNICEF, a ajuns la final

Pampers doneaza catre UNICEF suma necesara achizitionarii a 1,223,696 de vaccinuri anti-tetanos

Numerosi artisti din Romania s-au alaturat celei de a treia editii a campaniei "1 pachet = 1 vaccin". Sustinatori ai campaniei in 2010 - Nico, Analia Selis, Anca Turcasiu, Andreea Berecleanu, Rita Muresan, Bianca Brad si Chris Simion, carora li s-au alaturat anul acesta Mihaela Cernea, Wilmark, Aurelian Temisan, Monica Davidescu, precum si psihologul Cristiana Haica si mama ambasadoare a campaniei, Tanța Nedelcu, au indemnat parintii din Romania sa se alature campaniei "1 pachet = 1 vaccin" in 2011.

Pana acum, sustinatori din intreaga lume ai campaniei initiate de catre Pampers si UNICEF au reusit, printr-un singur gest, sa schimbe vietile a 100 de milioane de oameni. In Romania, campania a dus la donarea sumei necesare achizitionarii a 5,8 milioane de vaccinuri.

Cu fiecare gest de bunavointa, parintii din Romania si din alte colturi ale lumii au schimbat destinul a milioane de copii si mame din 40 de tari aflate in curs de dezvoltare, care sunt expusi zilnic riscului de a se imbolnavi de tetanos. Pentru aceasta, Pampers si UNICEF le multumesc.

Despre tetanos la nou-nascuti

Pentru ca populatia cu cel mai mare risc de imbolnavire traieste in mediul rural, fara a avea acces la servicii medicale sau educatie, viteza cu care se raspandeste tetanosul nu este cunoscuta.

Dr. Rownak Khan, specialist UNICEF:

"Tetanosul, cunoscut de asemena sub denumirea de "ucigas tacut" este veriga slaba a sistemelor de sanatate. Cele mai multe decese au loc acasa si apar in randul celor mai vulnerabile populatii, care traiesc in locuri greu accesibile. Cu toate acestea, tetanosul este o boala care poate fi prevenita printr-un simplu vaccin – chiar si un singur deces survenit in urma bolii fiind un adevar greu de suportat.

Pentru multe dintre femeile si copiii afectati de tetanos, pana si cele mai de baza servicii medicale sunt un lucru la care nici macar nu viseaza. De aceea, este nevoie, mai mult decat oricand, sa actionam impreuna pentru a-i ajuta pe cei care sunt expusi acestei boli. Este inacceptabil ca mii de copii sa moara din cauza unei boli care poate fi combatuta printr-un vaccin".

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.