Setari Cookie-uri

Afectiunile prostatei vor deveni in curand o boala a tinerilor

Daca pana acum eram obisnuiti cu statisticile conform carora 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufera de hipertrofia benigna de prostata (denumirea corecta pentru adenomul de prostata) sau de cancerul de prostata, mai nou circa 40% dintre barbatii pana in 40 de ani care intra in cabinetele de urologie se plang de prostata. Aceste probleme, de obicei inflamatii numite prostatite, se refera la dureri in organele genitale, nevoia imperioasa de a urina, mictiuni frecvente si disconfort in zona pelviana si sacrala, iar netratate se pot transforma in boli grave, cu prognostic rezervat.

Daca pana acum eram obisnuiti cu statisticile conform carora 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufera de hipertrofia benigna de prostata (denumirea corecta pentru adenomul de prostata) sau de cancerul de prostata, mai nou circa 40% dintre barbatii pana in 40 de ani care intra in cabinetele de urologie se plang de prostata.

afectiuni prostata si tratamente naturiste Aceste probleme, de obicei inflamatii numite prostatite, se refera la dureri in organele genitale, nevoia imperioasa de a urina, mictiuni frecvente si disconfort in zona pelviana si sacrala, iar netratate se pot transforma in boli grave, cu prognostic rezervat.

O statistica ingrijoratoare avand in vedere ca boala este subdiagnosticata, iar barbatii se adreseaza medicului doar atunci cand simptomele duc la limitarea activitatilor zilnice normale si au consecinta adaptarea stilului de viata in functie de problemele urinare. In Romania sunt aproximativ 200.000 de barbati aflati sub tratament, insa, tinand cont de statistici, numarul bolnavilor ar putea depasi 900.000.

Netratate, formatiunile crescute in prostata se pot transforma in tumori canceroase, pot cauza disfuncții sexuale, infecții ale vezicii urinare sau pot chiar afecta funcția renala. Conform Ligii Romane de Cancer, in Romania apar anual aproape 200 de cazuri noi de cancer la prostata in contextul in care varsta critica a scazut la 40 de ani.

Remediile naturiste - eficienta similar medicației alopate, dar fara efecte adverse


Fitoterapia in afectiunile prostatei reprezinta unul dintre cele mai vechi tratamente, plantele medicinale constituind adevarati gardieni impotriva imbolnavirilor prostatei, care nu doar amelioreaza si trateaza simptomele, dar le pot si preveni.

„In terapia clasica a bolior de prostata se apeleaza la medicamente din categoria blocantilor alfa-1 adrenergici si inhibitorilor hormonilor androgeni. Efectele adverse ale acestor produse de sinteza sunt redutabile, cu atat mai mult cu cat aceste tratamente sunt de lunga durata: ameteli, cefalee, oboseala, hipotensiune arteriala, tahicardii, aritmii, dureri toracice, greata, dureri abdominale, constipatie, impotenta, faringite, bronsite, stare generala alterata si dureri musculare”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenta in apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.