Salicilol, aspirina naturala fara efecte secundare

Efectele benefice ale salciei sunt cunoscute inca din anul 400 i.H. datorita observatiilor lui Hipocrate, care recomanda utilizarea pulberii de salcie pentru scaderea temperaturii si diminuarea durerilor.

Comunicat de presa

Efectele benefice ale salciei
sunt cunoscute inca din anul 400 i.H. datorita observatiilor lui Hipocrate, care recomanda utilizarea pulberii de salcie pentru scaderea temperaturii si diminuarea durerilor. In anul 1827, Leroux a reusit sa izoleze din scoarta de Salix alba principiul activ numit salicilina (glicozida alcoolului salicilic), responsabil de efectele miraculoase ale acestui copac. Pentru foarte mult timp nimeni nu a stiut cum reduce ea durerea, dar aceasta era si este inca un remediu extrem de folosit. Acum, Hofigal va ofera suplimentul nutritiv Salicilol, bogat in salicilina si perfect tolerat de organism, cu excelente efecte analgezice, antiinflamatoare si antipiretice.

Salcia (Salix L.), cunoscuta la noi si sub numele de rachita, face parte din familia Salicaceae si numara aproximativ 350 de specii. Creste in emisfera nordica, mai ales in preajma apelor, preferand solurile umede si o clima mai racoroasa. La noi creste peste tot, dar nu este foarte apreciata, deoarece lemnul ei nu arde bine, neputand fi folosit drept combustibil, si, in afara cosurilor confectionate din nuiele, nu e util nici pentru alte intrebuintari. Mai iubita este salcia plangatoare (Salix babylonica), ca planta ornamentala.

Din punct de vedere al proprietatilor curative, in schimb, salcia este importanta. Din scoarta proaspata a ramurilor tinere se obtine un extract glicerohidroalcoolic eficient in artrite acute, poliartrita reumatoida si reumatismul articular acut, in artroze ale micilor articulatii, artralgii, algii din artroze, sindrom gripal cu febra si transpiratii nocturne. Din amentii (inflorescente bogate in polen) feminini de salcie se obtine un gemoderivat care are actiune estrogenica (stimuleaza axa hipotalamo-hipofizo-suprarenaliano-genitala), sedativa si antispastica, fiind eficient in hipomenoree, oligomenoree, amenoree, dismenoree, sindrom premenstrual, dureri pelvine, tulburari de menopauza etc.

Insa cea mai importanta substanta continuta de salcie (Salix alba) este salicilina, un principiu activ, precursor natural al acidului salicilic, care intra in componenta aspirinei. Initial, aspirina se obtinea din aceasta salicilina, care e, practic, o aspirina naturala.

Spre deosebire de toate produsele comerciale de tip aspirina, produsul Salicilol de la Hofigal nu are efecte secundare si este perfect tolerat de organism. Prin continutul bogat in salicilina, actioneaza selectiv, trece prin stomac si intestin fara sa irite mucoasa gastrica si fara sa determine aparitia unor tulburari functionale ale tractului intestinal. Din ficat, unde este transformat in acid salicilic, ajunge in circulatia sanguina, unde isi exercita actiunea benefica.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri