Un sfert dintre romance nu merg niciodata la ginecolog

In luna martie a acestui an a fost realizat un studiu de piata in care a analizat frecventa cu care merg romancele la medicul ginecolog, in ce masura acestea au auzit de papiloma virus si legatura dintre acesta si cancerul de col uterin.

In luna martie a acestui an a fost realizat un studiu de piata in care a analizat frecventa cu care merg romancele la medicul ginecolog, in ce masura acestea au auzit de papiloma virus si legatura dintre acesta si cancerul de col uterin.

ginecologIntrebate cat de des merg la un control ginecologic, femeile se impart in patru mari categorii: cele care nu o fac niciodata (25%), cele care merg o data la 3 ani sau mai rar (22%), femeile care merg o data pe an la un control (23%) si femei care merg o data la 6 luni sau mai des la medicul ginecolog (15%).
GfK Healthcare a realizat si un profil al femeii care apartine fiecareia dintre aceste categorii pe baza a cateva trasaturi comune, astfel:

25 % Femeia care nu merge niciodata la ginecolog
O gasim mai degraba in zona rurala, indiferent de regiune, dar si in urbanul din Oltenia si Moldova. Are sub 20 ani sau peste 60 ani si un venit personal net mediu lunar scazut, sub 400 RON.

22 % Viziteaza ginecologul o data la 3 ani sau mai rar

Este mai degraba cu varsta cuprinsa intre 41-60 ani, absolventa a unei scoli profesionale.

23 % Merge o data o data pe an la ginecolog
Este absolventa de studii superioare, varsta 31-40 ani, cu un venit personal net mediu lunar intre 1,000-2,000 RON.
O gasim mai degraba in zona Banat Crisana Maramures si in orasele cu peste 50,000 locuitori.

15 % Merge o data la 6 luni sau mai des la ginecolog

Este tanara, cu varsta intre 21-30 ani si locuieste in Bucuresti. Are copii si lucreaza cu norma intreaga.

Romancele merg de regula la acelasi medic ginecolog
Aproape doua treimi dintre femei viziteaza intotdeauna acelasi medic ginecolog, in special cele din zona urbana a Transilvaniei. 40% dintre cele care merg la acelasi ginecolog, ajung la acesta o data pe an.
Alte 20% dintre femeile intervievate spun ca merg de obicei la acelasi ginecolog, dar li se intampla sa mearga si la un altul. Sunt mai multe femei din aceasta categorie care ajung la un control ginecologic o data la 3 ani sau mai rar decat intreg esantionul cuprins in cercetare.

Exista si o categorie mai restransa de femei (14%) care merg rareori la acelasi medic ginecolog. Mai mult de jumatate dintre aceste femei spun ca ajung la un control de acest fel o data la 3 ani sau mai rar.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri