Setari Cookie-uri

Un sfert dintre romance nu merg niciodata la ginecolog

In luna martie a acestui an a fost realizat un studiu de piata in care a analizat frecventa cu care merg romancele la medicul ginecolog, in ce masura acestea au auzit de papiloma virus si legatura dintre acesta si cancerul de col uterin.

Papiloma virus si cancerul de col uterin

In ceea ce priveste gradul de informare in legatura cu papiloma virus, numai jumatate dintre femeile intervievate in studiu spun ca au auzit de acest virus.

Cele care au auzit sunt cu precadere femei din zona Munteniei sau locuiesc in orase mari, cu peste 200,000 locuitori. Sunt absolvente de studii superioare care lucreaza cu norma intreaga si fac parte din categoria de varsta 31 - 50 de ani. Au un venit personal mediu lunar cuprins intre 1.000 si peste 2.000 RON si utilizeaza Internetul zilnic.

Pe femeile care spun ca nu au auzit de papiloma virus le gasim mai degraba in Transilvania, au peste 60 ani, sunt singure, au studii primare sau gimnaziale, sunt pensionare cu un venit personal mediu lunar scazut, de sub 700 RON si nu merg niciodata la medicul ginecolog.

86% dintre femeile care au auzit de papiloma virus stiu ca exista o legatura intre acesta si cancerul de col uterin, iar 67% dintre acestea au auzit despre papiloma virus din emisiuni TV. Alte surse de informare pe acest subiect sunt reprezentate de: medicul ginecolog (37%), medicul de familie (20%), prieteni si rude (23%), reviste si ziare (20%) sau Internet (15%).

GfK Healthcare a realizat aceasta cercetare in martie 2011 ca parte a studiului Omnibus care se realizeaza lunar, prin interviuri fata in fata, la domiciliul respondentului, pe esantioane reprezentative la nivel national. Esantionul total pe care au fost analizate rezultatele prezentate a fost de 526 femei cu varsta de peste 15 ani, atat din mediul urban cat si din rural.


Sursa: Comunicat de presa


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.