Setari Cookie-uri

O noua metoda de slabire si control al greutatii

Dorinta de a consuma dulciuri nu trebuie suprimata, ci doar satisfacuta adecvat. Aceasta este recomandarea specialistilor in nutritie, reuniti la Bruxelles, in cadrul conferintei organizate de catre International Sweeteners Association. Specialistii in domeniu au stabilit ca indulcitorii hipocalorici, reprezinta o solutie eficienta pentru satisfacerea dorintei naturale pentru gustul dulce, fara a duce la cresterea in greutate.

Dorinta de a consuma dulciuri nu trebuie suprimata, ci doar satisfacuta adecvat. Aceasta este recomandarea specialistilor in nutritie, reuniti la Bruxelles, in cadrul conferintei organizate de catre International Sweeteners Association. Specialistii in domeniu au stabilit ca indulcitorii hipocalorici, reprezinta o solutie eficienta pentru satisfacerea dorintei naturale pentru gustul dulce, fara a duce la cresterea in greutate.


indulcitori hipocalorici Specialistul in probleme de obezitate, Dr. Tommy Visscher, a analizat descoperirile cercetarilor efectuate pentru a stabili relatia dintre echilibrul caloric si greutatea corporala. Descoperirile arata modul in care o scadere minora in greutate (chiar si de 2 sau 3 procente), poate avea rezultate benefice semnificative asupra organismului, inclusiv reducerea riscului de producere a diabetului, cancerului si a altor maladii favorizate de obezitate. Dr. Visscher a concluzionat ca indulcitorii hipocalorici, atunci cand sunt folositi ca substituenti pentru zahar in alimente si bauturi nealcoolice, pot avea un rol important pentru mentinerea unei greutati optime.


Conferinta International Sweeteners Association a reunit specialisti renumiti din domeniul nutritiei, obezitatii, sigurantei alimentare si comunicarii, pentru a dezbate rolul si beneficiile indulcitorilor hipocalorici in dieta, si pentru a investiga o parte dintre presupusele probleme din jurul consumului acestora. „Dorinta noastra pentru gustul dulce nu s-a schimbat pe parcursul a sute de ani, dar mancam mai mult si facem mai putin efort fizic – toate aceste aspecte contribuind la cresterea nivelului de obezitate. Indulcitorii hipocalorici pot reprezenta o solutie, intrucat ne permit sa ne bucuram de un desert dulce fara a creste semnificativ numarul de calorii consumate”, afirma Hans Heezen, Presedinte International Sweeteners Association.


In ciuda cercetarilor efectuate la nivel international, unii oameni continua sa fie ingrijorati de consumul de indulcitori hipocalorici. Dr. Joris Van Loco, Presedinte al Grupului de Siguranta a Consumatorului in Domeniul Alimentar si al Medicamentelor (Institutul Stiintific pentru Sanatate Publica, Belgia), a prezentat o cercetare cu privire la cantitatea de aspartam consumata de catre populatia din Belgia, demonstrand ca nivelul consumului in randul populatiei este mult sub ADI (Acceptable Daily Intake, i.e. Cantitatea Zilnica Acceptata), chiar si in randul copiilor si al persoanelor cu diabet.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.