Setari Cookie-uri

O noua metoda de slabire si control al greutatii

Dorinta de a consuma dulciuri nu trebuie suprimata, ci doar satisfacuta adecvat. Aceasta este recomandarea specialistilor in nutritie, reuniti la Bruxelles, in cadrul conferintei organizate de catre International Sweeteners Association. Specialistii in domeniu au stabilit ca indulcitorii hipocalorici, reprezinta o solutie eficienta pentru satisfacerea dorintei naturale pentru gustul dulce, fara a duce la cresterea in greutate.

Jurnalistul Trevor Butterworth, colaborator al publicatiilor Financial Times si Wall Street Journal, s-a alaturat dezbaterii, afirmand ca imaginea publica a indulcitorilor hipocalorici a fost o victima a cercetarilor stiintifice coordonate incorect: „Numeroasele dovezi stiintifice si rezultatele cercetarilor independente si atent efectuate, ne arata din nou ca nu exista nicio dovada cu privire la riscurile asupra sanatatii. A sustine contrariul, a transforma studiile incorecte si discreditate in certitudini si declaratii inviolabile, a sugera existenta unor asa-zise conspiratii globale, nu face decat sa sperie opinia publica, care astfel va abandona un instrument puternic in lupta impotriva obezitatii.


Gazda a conferintei, prezentatorul TV si exploratorul culinar Stefan Gates, recent nominalizat pentru trei premii Guild of Health Writers, a declarat: “Exista o multime de farse anti-E-uri si multa dezinformare, care, chiar si atunci cand sunt demontate, provoaca teama. Nu este un lucru bun… Trebuie sa intelegem nutritia si stiinta alimentara mai bine; tocmai de aceea iau parte la aceasta conferinta. Nevoia de gust dulce este o caracteristica umana esentiala. Interzicerea alimentelor si bauturilor dulci este un lucru greu de realizat, pentru ca oamenii nu vor accepta pur si simplu acest lucru”. Indulcitorii hipocalorici pot fi benefici daca vrei sa reduci consumul de calorii si pot ajuta in lupta impotriva cresterii in greutate, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun!


Sursa: Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.