Setari Cookie-uri

Medsana NutriCare, pachetul personalizat de nutritie

Centrul Medical Medsana lanseaza Medsana NutriCare, un nou pachet de nutritie format dintr-un set complex de analize medicale si un consult specializat la un medic nutritionist.

“Este esential sa avem cat mai multe informatii despre starea de sanatate a pacientilor, pentru ca un medic nutritionist nu recomanda o dieta general valabila pentru toti pacientii, ci o dieta personalizata in functie de starea de sanatate si de obiectivele fiecaruia. Spre exemplu, analizele pot indica un exces sau un deficit de zahar in corp, caz in care recomandarile noastre vor tine cont indeaproape de aceasta particularitate. In mod similar, valorile colesterolului trigliceridelor si acidului uric dau informatii importante despre obiceiurile alimentare ale pacientilor, urmand ca recomandarile nutritionale sa corecteze aceste obiceiuri. Atunci cand se trateaza singuri, pacientii pot ignora anumite afectiuni, iar starea lor de sanatate poate fi agravata de o dieta necorespunzatoare. O situatie frecvent intalnita este anemia la persoanele tinere care urmeaza diverse diete gasite pe internet”, a mai explicat D-na Dr. Colda Anca.

Una dintre problemele adresate de pachetul de nutritie Medsana NutriCare este obezitatea, o afectiune larg raspandita atat la nivel mondial, cat si la nivel european. Conform celor mai recente date publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), in 2010 au fost inregistrati peste 43 de milioane de copii obezi cu varsta sub 5 ani in intreaga lume. Mai mult, in majoritatea tarilor europene, peste 50% din populaţia este supraponderala sau obeza, potrivit aceluiasi studiu. Obezitatea duce la diabet zaharat si se estimeaza ca in 2025 numarul de persoane cu diabet din intreaga lume va ajunge la 380 milioane.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.