Setari Cookie-uri

10 Cele mai tari motive pentru a include berea in dieta zilnica

Cu un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice - 43 kcal la 100 ml in cazul celei cu alcool si doar 17 kcal la 100 ml in cazul celei fara alcool -, berea este acuzata pe nedrept de cresterea in greutate. Ce trebuie avut in vedere insa este mentinerea unui stil de viata sanatos care sa presupuna o dieta organizata, fara un consum de alimente hipercalorice.

10 motive pentru a include berea in dieta zilnica

motive pentru a consuma bere

Nu ingrasa


Cu un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice - 43 kcal la 100 ml in cazul celei cu alcool si doar 17 kcal la 100 ml in cazul celei fara alcool -, berea este acuzata pe nedrept de cresterea in greutate. Ce trebuie avut in vedere insa este mentinerea unui stil de viata sanatos care sa presupuna o dieta organizata, fara un consum de alimente hipercalorice.

Rehidrateaza dupa efort fizic


Cercetatorii spanioli de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Granada si cei din cadrul Consiliului Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid au decis: consumul responsabil de bere, cu si fara alcool, este o modalitate de a ne rehidrata dupa efort fizic.

Compozitia si caracteristicile sale senzoriale recomanda berea ca pe o bautura adecvata pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiratie, facilitand recuperarea dupa exercitiul fizic, mai ales atunci cand se realizeaza intr-un mediu calduros.

Berea furnizeaza organismului elemente care inlocuiesc pierderile ocazionate de exercitiile fizice cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupa B si antioxidantii.

Incluzand in compozitia sa 93% apa, berea se caracterizeaza printr-un efect racoritor si puterea de a reduce senzatia de sete.

Reduce riscul formarii pietrelor la rinichi


Berea are un continut redus de calciu si este bogata in magneziu, ceea ce ajuta la protejarea impotriva formarii pietrelor la bila si la rinichi.

Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a fost recomandat consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi. In acest sens, un rol l-ar putea avea aportul crescut de apa, care are drept rezultat formarea si excretia de urina (diureza).

Reduce riscul de aparitie al bolii Parkinson


Boala Parkinson este o boala neurodegenerativa raspandita care afecteaza persoanele peste 50 de
ani. Mai multe studii au aratat ca berea consumata in cantitati moderate si alti cativa factori ai stilului de viata se asociaza unui risc scazut de dezvoltare a bolii Parkinson.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.