Setari Cookie-uri

10 Cele mai tari motive pentru a include berea in dieta zilnica

Cu un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice - 43 kcal la 100 ml in cazul celei cu alcool si doar 17 kcal la 100 ml in cazul celei fara alcool -, berea este acuzata pe nedrept de cresterea in greutate. Ce trebuie avut in vedere insa este mentinerea unui stil de viata sanatos care sa presupuna o dieta organizata, fara un consum de alimente hipercalorice.

Creste nivelul de “colesterol bun” (colesterol HDL)



Cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL) in sange creste in timpul consumului de bere. S-a aratat ca nivelul mai ridicat de „colesterol bun” se asociaza cu un risc mai mic de boli coronariene. Cercetarile au demonstrat ca un pahar de bere pe zi poate creste semnificativ nivelul de colesterol HDL.


Asigura protectie impotriva bacteriei Helicobacter pylori


Unele cercetari au demonstrat ca cei care consuma bere in mod responsabil beneficiaza de un grad de protectie impotriva bacteriei Helicobacter pylori, cunoscuta ca fiind cauza majoritatii ulcerelor de stomac si un posibil factor de risc pentru cancerul de stomac. Consumul de bere faciliteaza eradicarea acestui organism datorita unui efect antibacterian.

Este o sursa de antioxidanti


Berea contine antioxidanti naturali, sursa lor fiind atat maltul (orz), cat si hameiul. Cercetarile au aratat ca numarul antioxidantilor din sange creste ca urmare a consumului de bere, ceea ce indica faptul ca antioxidantii din bere sunt absorbiti prompt, poate chiar mai rapid decat cei din alimentele solide.

Este o sursa bogata de siliciu


Provenit din doua surse naturale: apa si in special orz, s-a dovedit ca siliciul este important pentru sanatatea oaselor, imbunatatind chiar densitatea minerala a oaselor la femeile care primesc suplimente de siliciu prin dieta.

In plus, siliciul din bere ar putea contribui la reducerea riscului bolii Alzheimer.

Este o sursa de vitamina B12 in dietele vegetariene


In cazul adoptarii unei diete vegetariane, organismul risca sa fie privat de vitaminele pe care le asimileaza in mod normal din alimentele de origine animala.

Astfel, o sursa naturala de vitamina B12, care se gaseste in special in alimentele de origine animala si care are un rol decisiv in buna functionare a sistemului nervos, fiind supranumita vitamina bunei dispozitii, este chiar berea.

Preparata din cereale, berea este o sursa buna de vitamine esentiale vietii, cercetari recente demonstrand o absorbtie ridicata de vitamine de tip B la introducerea in dieta a consumului responsabil de bere.

Pe langa completarea unei diete sanatoase, vitaminele si mineralele din bere pot avea si alte beneficii asupra sanatatii. Cercetari recente sugereaza ca vitaminele de tip B (B6, B9 si B12), care se regasesc in aceasta bautura, pot furniza consumatorilor de bere o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare.

Este o sursa de fibre


Berea este o sursa de fibre solubile derivate din peretii celulelor de orz, unul dintre ingredientele sale de baza. Doua pahare de bere contin in medie 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile, unele beri putand furniza pana la 30%.


Sursa informatiilor: „Efectele consumului moderat de bere”, un compediu al literaturii stiintifice

Sursa: Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.