Atentie: Sucurile din comert sunt ilegale!

Atentie: Sucurile din comert sunt ilegale!

Sucurile din fructe de pe piata nu se incadreaza in prevederile legale privind protectia consumatorilor. Iata ce trebuie sa stii inainte de a le cumpara.

Sucurile din fructe de pe piata nu se incadreaza in prevederile legale privind protectia consumatorilor. Iata ce trebuie sa stii inainte de a le cumpara.

sucuri din comertIn urma unei actiuni de control la nivel national in scopul evaluarii comercializarrii bauturilor racoritoare, a sucurilor si a nectarurilor din fructe, ANPC a inregistrat abateri in cazul a 72% dintre operatorii economici controlat, aflam de la 9am.ro.

Astfel, din cantitatea totala controlata, 164 mii litri de sucuri, nectaruri si bauturi racoritoare nu se incadrau in prevederile legale in vigoare, privind protectia consumatorilor.

Controlul a scos in evidenta urmatoarele aspecte relevante:

- Inscrierea pe etichete a unor afirmatii eronate, abuzive sau confuze: bautura racoritoare carbogazoasa cu aroma de cola ce avea mentionat abuziv pe eticheta expresia "contine suc de fructe", sau: bautura racoritoare carbogazoasa cu suc de lamaie si aroma de soc, desi in lista ingredientelor nu se regasea sucul de lamaie.

- Ilustrarea pe etichete a fructelor/portiunilor vegetale, desi produsul continea doar arome: ilustrare de lamaie/lime, desi in lista ingredientelor se regaseau doar arome, ilustrare numai capsuni, desi in lista ingredientelor acestea reprezentau doar 0,5%.

Sfaturi pentru consumatori:

Nu cumparati bauturi racoritoare, sucuri si nectaruri din fructe cu ambalaje neetanse.

Acordati o atentie deosebita aspectului produselor in ceea ce priveste prezenta suspensiilor care pot proveni de la nerespectarea temperaturilor de depozitare/expunere.

Nu achizitionati produse depozitate la temperaturi mai mari decat cele impuse de producatori si mentionate pe eticheta sau ambalaj.

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri