Setari Cookie-uri

Diagnosticat la timp, cancerul la copil se poate vindeca!

Mesajul pe care programul "Zambet pentru Viitor" il transmite este acela ca depistat la timp, cancerul la copil este vindecabil.

Comunicat de presa

In anul 2010, sansele de vindecare ale copiilor care s-au imbolnavit de cancer au fost mai mari decat in 2006, datorita numarului mai mare de cazuri diagnosticate in stadii incipiente. Ponderea cazurilor de cancer la copil, diagnosticate in stadiile de inceput I-II a crescut cu 20 % (2010 vs 2006 – Institutul Oncologic Cluj).

Acesta este una dintre realitatile care s-au schimbat in cei 4 ani de cand Danone Romania a lansat programul “Zambet pentru Viitor”, prin care si-a propus sa imbunatateasca sansele de supravietuire ale copiilor bolnavi de cancer, calitatea vietii micutilor pacienti, precum si depistarea in stadii incipiente a bolii.

Mesajul pe care programul "Zambet pentru Viitor" il transmite este acela ca depistat la timp, cancerul la copil este vindecabil. De aceea, trebuie depuse toate eforturile pentru informarea cat mai completa, nu doar a cadrelor medicale ci si a parintilor, de a tine seama de orice schimbare persistenta si aparent inexplicabila in starea de sanatate a copiilor. In acest sens, programul a dezvoltat o platforma de comunicare extinsa, folosind atat site-ul propriu www.zambetpentruviitor.ro cat si pagina de Facebook a programului http://www.facebook.com/#!/zambetpentruviitor.

expozitie foto Alex Galmeanu

“Pentru Danone, responsabilitatea sociala este foarte importanta, iar copiii se afla in centrul proiectelor noastre. Inca de la initierea programului, in 2007, intentia noastra a fost aceea de a sustine, pe termen lung, dezvoltarea unui model de buna practica privind cancerul infantil, in stransa colaborare cu specialisti in oncologie si sanatate publica. Implementarea unui astfel de model la nivelul sistemului de sanatate ar avea un impact major asupra situatiei copiilor bolnavi de cancer din Romania si ne bucuram sa vedem ca eforturile noastre dau roade”, a declarat Dr. Bogdan Ioachim, Director Comunicare, Nutritie si Stiinta DANONE.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.