Setari Cookie-uri

Diagnosticat la timp, cancerul la copil se poate vindeca!

Mesajul pe care programul "Zambet pentru Viitor" il transmite este acela ca depistat la timp, cancerul la copil este vindecabil.

Mai mult decat atat, in prezent, circa o treime din cazurile noi care se prezinta in centrele de oncologie pediatrica sunt trimise de medicul de familie, tranzitie care, in opinia specialistilor oncopediatri, reflecta sensibilizarea globala a acestei comunitati profesionale, la mesajele programului de formare si comunicare.

• Sustinerea dezvoltarii Grupurilor de Suport care sa informeze, incurajeze si sa insoteasca deopotriva copiii si parintii pe parcursul dificil al bolii, terapiei si reinsertiei sociale.

In acest sens, din 2008 programul ofera sprijin pentru extinderea in Bucuresti a activitatilor Asociatiei „Little People” din Cluj, care de 15 ani ofera suport psihologic profesionist micilor pacienti din orasul de pe malul Somesului. In prezent, Asociatia acorda suport copiilor bolnavi de cancer internati in sectiile de oncologie pediatrica din Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi, reusind astfel sa acopere, la nivel national, mai mult de 80% dintre acestia.

• Sustinerea specialistilor in domeniu - Societatea Romana de Hemato-Oncologie Pediatrica si alti actori-cheie, in directia elaborarii unei strategii nationale in domeniul cancerului infantil;

Unul dintre punctele esentiale din cadrul acestui parteneriat este initierea in anul 2009 a Registrului National al Cancerelor la Copil. Acesta reprezinta prima baza de date nationala a tuturor cazurilor de cancer la copil din Romania, fiind o conditie esentiala pentru elaborarea unei politici de sanatate in domeniu si pentru integrarea oncologiei-pediatrice romanesti in circuitul cercetarii internationale.
Toate activitatile adresate corpului medical prin Programul ”Zambet pentru Viitor” au la baza expertiza furnizata prin parteneriatul cu Societatea Romana de Onco – Hematologie Pediatrica (SROHP), forul academic care reuneste toti specialistii din Romania in oncologia pediatrica.

Noua campanie de comunicare menita sa informeze si sa educe publicul larg are un mesaj puternic si optimist: Diagnosticat la timp, cancerul la copil se poate vindeca! si foloseste elemente grafice optimiste, crampeie din desene ale copilariei si din povestile in care Binele invinge Raul. „Povestea continua” este mesajul expozitiei foto realizata de artistul fotograf Alex Galmeanu care surprinde optimismul si puterea cu care copiii de pe sectiile de oncopediatrie lupta cu boala si felul in care veselia si inocenta copilariei invadeaza saloanele spitalelor.

In realizarea campaniei s-au implicat cu tot sufletul membrii Asociatiei Little People si ai clubului Temerarii, iar eroina filmuletului de promovare este Rodica – unul dintre tinerii care au reusit in lupta cu cancerul.

Expozitia foto „Povestea continua” semnata Alex Galmeanu va fi disponibila pentru public in perioada 24 octombrie – 3 noiembrie in holul Teatrului Nottara (Bd Gh Magheru nr 20, Bucuresti).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.