Setari Cookie-uri

Medicii de familie, non stop la dispozitia pacientilor!

Medicii de familie vor fi obligati sa acorde consultatii in centrele de permanenta, in afara programului de lucru din cabinetul individual, dar si zilele de sambata, duminica si sarbatori legale, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii.

In situatia in care un medic de familie nu poate lucra, dupa programul de la cabinet, in centrul de permanenta, acesta este obligat sa gaseasca un inlocuitor si sa anunte in scris schimbarea la directia de sanatate publica.

Centrul de permanenta este deservit, dupa caz, de ambulantele celei mai apropiate substatii a serviciului judetean de ambulanta sau a Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, respectiv de serviciile de ambulanta organizate de ministerele si institutiile cu retea sanitara proprie.

* Fenomenul medicilor plecati in strainatate: Ce este de facut?


In cazul in care in centrul de permanenta functioneaza si sistem de camera de garda, medicul ar putea avea la dispozitie, in limita posibilitatilor, o ambulanta, cu sau fara sofer, pentru a putea merge la cazurile de urgenta.

Activitatea in afara centrului de permanenta este coordonata de dispeceratul medical al serviciului public de ambulanta sau, dupa caz, de dispeceratul integrat de urgenta.

Sursa foto: Dreamstime

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.