Setari Cookie-uri

Medicii de familie, non stop la dispozitia pacientilor!

Medicii de familie vor fi obligati sa acorde consultatii in centrele de permanenta, in afara programului de lucru din cabinetul individual, dar si zilele de sambata, duminica si sarbatori legale, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii.

Proiectul de act normativ prevede si sanctiuni pentru situatiile in care medicii de familie nu incheie contract distinct cu casele de asigurari de sanatate pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta.

Astfel, in cazul in care medicii de familie nu respecta aceste obligatii, casele de asigurari de sanatate cu care sunt in relatie contractuala vor diminua lunar, cu 10 la suta, valoarea minim garantata a punctului per capita, respectiv venitul lunar al medicilor nou-veniti intr-o localitate.

* Medicii de familie: 60% "per capita" si 40 "per serviciu"


Asistentii medicali necesari pentru activitatea centrelor de permanenta pot fi asigurati de medicii de familie asociati. Asistentii medicali vor fi platiti pentru orele suplimentare prestate in centrul de permanenta de catre medicul de familie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.