Medicii de familie, non stop la dispozitia pacientilor!

Medicii de familie, non stop la dispozitia pacientilor!
Kudika
21 Ianuarie 2011

Medicii de familie vor fi obligati sa acorde consultatii in centrele de permanenta, in afara programului de lucru din cabinetul individual, dar si zilele de sambata, duminica si sarbatori legale, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a supus dezbaterii publice proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta, scrie MEDIAFAX.

Prin modificarile propuse in proiectul de act normativ se urmareste participarea obligatorie a medicilor de familie la asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta, in afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale.

Tot ce trebuie sa stii despre cardul national de sanatate

Daca proiectul de act normativ va fi aprobat, medicii de familie vor fi obligati sa acorde consultatii in centrele de permanenta, zilnic, intre orele 15.00 si 8.00 in intervalul luni-vineri si nonstop in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale, precum si in zilele declarate libere de catre Guvern.

Pentru serviciile acordate in cadrul centrelor de permanenta, medicii de familie vor fi retribuiti suplimentar, la nivelul unui salariu al medicului specialist in regim de garda.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri