Setari Cookie-uri

Primul grup de terapie si instruire pentru pacientii cu Parkinson

Timp de o saptamana, pacientii au avut ocazia sa discute cu medici specialisti neurologi si psihologi despre boala lor si despre modul in care aceasta poate fi controlata, pentru a nu le afecta viata;

Drepturile pacientilor si drepturile persoanelor cu dizabilitati, integrarea in comunitate, informatii despre tratament si ingrijire, complicatiile si problemele de sanatate ale bolnavilor afectati de Parkinson sunt doar cateva dintre temele abordate in zona de gestionare sociala si medicala a bolii.

De asemenea, pacientii au invatat o serie de elemente de prim ajutor de la un asistent medical, pentru a cunoaste procedurile necesare in caz de accidente care pot avea loc in propria locuinta, precum arsuri, fracturi sau inec.

Pana la sfarsitul acestui an, GSK va sprijini organizarea altor 2 grupuri de terapie pentru pacientii cu Lupus si hipertensiune arteriala pulmonara. Seriile de grupuri vor continua periodic si in anul 2012, pentru ca un numar cat mai mare de pacienti sa poata beneficia de activitatile centrului. GSK sprijina aceste grupuri de terapie pe fondul precuparii de a creste calitatea vietii oamenilor. ajutandu-i pe acestia sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine și sa traiasca mai mult. Mai mult decat atat, in Romania, ne-am propus ca prin tot ceea ce facem sa contribuim la cresterea sperantei de viata a romanilor - din pacate, cea mai redusa din Uniunea Europeana.

Comunicat de presa


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.