Setari Cookie-uri

AstraZeneca Romania lanseaza Young Health Programme

Young Health Programme reprezinta un angajament de a combate bolile netransmisibile in randul tinerilor prin cercetare integrata la nivel global si prin educatie pentru sanatate.

Comunicat de presa

Young Health Programme este initiativa globala AstraZeneca de investitii in comunitate, creata pentru ca tinerii din intreaga lume sa beneficieze de sprijinul necesar pentru a-si proteja sanatatea si pentru a-si imbunatati sansele la o viata mai buna in viitor. Pana in anul 2015, 500.000 de tineri cu varste cuprinse intre 10 si 24 de ani vor beneficia de acest program. In prezent, programul se deruleaza in Marea Britanie, Suedia, Canada, India, Brazilia, Zambia si in Korea.

Young Health Programme reprezinta un angajament de a combate bolile netransmisibile in randul tinerilor prin cercetare integrata la nivel global si prin educatie pentru sanatate.

Bolile netransmibile cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul genereaza anual 36 milioane de decese la nivel global. Jumatate dintre aceste decese sunt asociate comportamentelor care debuteaza si sunt dezvoltate in timpul adolescentei, incluzand consumul de tutun si alcool, obiceiurile alimentare nesanatoase si lipsa activitatilor fizice, aspecte deseori neglijate de tineri.

David Brennan, CEO AstraZeneca, declara: “In AstraZeneca, consideram ca misiunea noastra merge dincolo de productia de medicamente, si anume sanatatea oamenilor. De aceea am dezvoltat Young Health Programme in colaborare cu partenerii nostri. Obiectivul de a reduce cazurile de boli netransmisibile, prin schimbarea comportamentului inca din anii adolescentei, raspunde solicitarilor Natiunilor Unite de a gasi solutii adecvate pentru preventia si controlul acestor boli.”

In Romania, programul Young Health are ca obiectiv preventia primara a bolilor cardiovasculare in randul adolescentilor cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani si propune un program national de educare in licee, in contextul lipsei de informare cu privire la sanatate. Statisticile plaseaza Romania pe locul 3 in lume in ceea ce priveste rata mortalitatii din cauza bolilor cardiovasculare, principala cauza de mortalitate la nivel local. De asemenea, in tara noastra se inregistreaza un numar din ce in ce mai mare de accidente cardiovasculare ce apar la varste timpurii (mai devreme de 45 de ani).

Programul vizeaza informarea si educarea tinerilor in privinta principalilor factori modificabili care duc la aparitia bolilor cardiovasculare si reducerea riscului aparitiei acestor boli prin derularea unui program educational de sanatate si promovarea activitatilor sportive.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.