Setari Cookie-uri

AstraZeneca Romania lanseaza Young Health Programme

Young Health Programme reprezinta un angajament de a combate bolile netransmisibile in randul tinerilor prin cercetare integrata la nivel global si prin educatie pentru sanatate.

Pentru noi, adultii, sportul inseamna viata! Pentru ca am inteles ca buna functionare si echilibrul psiho-emotional se afla in stransa legatura cu activitatile fizice. Mai mult decat atat, este demonstrat ca cei care practica sport zilnic isi imbunatatesc stilul de viata – de la adoptarea alimentatiei sanatoase pana la renuntarea la fumat. Pentru tineri, sportul este un mod de viata. De aceea, Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie initiaza, dezvolta si sustine educarea tinerilor prin sport”, declara Prof. Dr. Dan Gaita, Presedinte al Fundatiei Romane a Inimii.

Programul este dezvoltat sub denumirea I <heart> sport si este implementat de AstraZeneca in parteneriat cu Junior Achievement Romania si Fundatia Romana a Inimii, cu sprijinul Societatii Romane de Cardiologie, a Ministerului Sanatatii si a Ministerului Educatiei.

Programul Young Health initiat de AstraZeneca este o initiativa educationala unica adresata elevilor de liceu in ceea ce priveste preventia primara a bolilor cardiovasculare. Avand in vedere ca tara noastra se confrunta deja cu o rata crescuta de mortalitate din cauza acestei patologii, informarea si educarea tinerilor in privinta factorilor modificabili ce stau la baza aparitiei bolilor cardiovasculare este esentiala pentru ca ei sa poata duce o viata sanatoasa. Ministerul Sanatatii sustine acest program care poate schimba starea de sanatate a unei generatii”, a declarat Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli.

In urmatorii 3 ani, programul isi propune sa implice 50.000 de elevi de liceu prin dezvoltarea unei campanii de informare despre sanatate si sustinerea activitatilor sportive care conduc la un stil de viata sanatos.
Educatia este o conditie esentiala pentru a lua decizii informate cu privire la un stil de viata sanatos. AstraZeneca este constienta de rolul pe care il are in comunitate ca si actor social si de ajutorul pe care il poate oferi pacientilor si medicilor in luarea celor mai bune decizii privind sanatatea. Romania ocupa locul 3 in lume in ceea ce priveste rata de mortalitate cauzata de bolile cardiovasculare; datele arata ca 2 din 3 romani mor din cauza bolilor cardiovasculare. Mai mult decat atat, 1 din 3 romani sufera de hipertensiune. Infarctul este de asemenea foarte comun, iar aproximativ 7,000,000 de romani sufera de boli cardiovasculare.

AstraZeneca are o bogata expertiza in cardiologie, astfel incat are si marea responsabilitate de a oferi educatie si sprijin de care sa beneficieze si tinerii, expusi de timpuriu riscurilor cardiovasculare. Ne bucuram ca prin acest program avem ocazia de a contribui la imbunatatirea starii de sanatate a unei generatii” declara Radu Rasinar, Presedinte AstraZeneca Romania.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.