Setari Cookie-uri

Respira adanc si gandeste-te bine!

Liga Romana de Cancer lanseaza, in luna noiembrie, o campanie de informare si educare privind implicatiile cancerului la plamani, sub mesajul „Respira adanc si gandeste-te bine!”, beneficiind de sprijinul companiilor Roche Romania si Euromedic Romania.

Dr. Anca Petca, Presedinte Euromedic Romania: „Implicarea Euromedic in depistarea si tratarea cancerului reprezinta azi una din directiile definitorii ale activitatii noastre pe plan european. Consideram ca este important sa ne implicam activ si sa ajutam sistemul national de sanatate si populatia din Romania prin efectuarea celor 600 de investigatii imagistice - radiografii pulmonare - pe parcursul lunii noiembrie, ca partener al campaniei initiate de Liga Romana de Cancer. Totodata, sprijinim extinderea initiativei noastre la nivel national si recomandam preluarea ei de cat mai multi colegi si clinici medicale, mai ales din sectorul privat.”


Euromedic Romania face parte din grupul Euromedic International, unul din cei mai mari investitori si operatori in cadrul parteneriatelor-public-private in domeniul sanatatii din Europa. Euromedic International furnizeaza servicii medicale de top prin cele 200 de centre medicale de diagnostic imagistic de inalta performanta, laboratoare de analize medicale si centre de tratament al cancerului, folosind tehnologii de ultima generatie la nivel mondial. Euromedic Romania ofera o gama completa de servicii profesionale de radiologie, imagistica si medicina nucleara in cadrul Centrelor de Diagnostic si Tratament din Bucuresti, Arad, Constanta, Focsani, Iasi, Medgidia si Petrosani.


luna internationala impotriva cancerului pulmonar Radiografia pulmonara este o investigatie cu raze X si din acest motiv, pentru efectuarea ei, recomandam ca pacientul sa aiba un bilet de trimitere simpla, obtinut de la medicul de familie. Trebuie mentionat faptul ca nu este vorba despre un bilet de trimitere folosit in relatia cu Casa de Asigurari de Sanatate.



Cancerul pulmonar este cea mai frecventa forma de cancer din lume, cu incidenta maxima la barbati si pe locul doi la femei, dupa cancerul mamar. Anual, 1,4 milioane de oameni sunt diagnosticati cu acesta forma de cancer, pe plan mondial, la fiecare 30 de secunde acest flagel facand cate o victima umana. Diagnosticat din timp, cancerul de plamani poate fi vindecat.


Cancerul pulmonar este definit de reproducerea unor celule anormale in interiorul plamanului, fiind o forma de cancer foarte agresiv si rapid evolutiv. Celulele canceroase - se grupeaza in formatiuni de tip ciorchine sau excrescente de forma tumoreica. Aceste formatiuni se pot localiza la nivelul plamanlui - denumite tumori pulmonare primare, sau se pot separa si migra, putandu-se fixa si creste si in alte zone ale corpului, caz in care pacientul se confrunta cu una sau mai multe tumori secundare, sau metastaze.


Cancerul la plamani poate fi descoperit in timpul unui control de rutina sau poate fi recunoscut dupa semnele si simptopatologia care persista pe o perioada mai indelungata.

Este extrem de importanta identificarea si cunoasterea acestor semne, iar in cazul in care intervine o schimbare in starea de sanatate, persoana in cauza trebuie sa se prezinte la un control de specialitate, pentru a preveni boala sau agravarea acesteia.




Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.