Setari Cookie-uri

Alerta: Concluzii despre HPV

Cancerul de col uterin este o problema de sanatate nationala. Zilnic, acesta omoara 6 femei in Romania, in timp ce alte 8 noi cazuri sunt diagnosticate cu aceasta boala. Conform statisticilor , anual, in Uniunea Europeana sunt diagnosticate 60.000 de femei cu cancer de col uterin, pe cand in Romania sunt diagnosticate 3.000 de femei cu aceasta boala. Prin urmare, in Romania, incidenta este de trei ori mai mare, adica de 28,96% fata de cea din Uniunea Europeana, care este de 10,99%.

Mihaela Geoana, Presedinte Fundatia Renasterea spune :


”Romania are nevoie de campanii de prevenire a cancerului de col uterin. Fiecare are rolul lui pentru ca o campanie sa fie reusita si cred ca numai punand in comun experienta si cunostiintele fiecaruia putem dezvolta campanii eficiente de vaccinare si de screening”.


5. Vaccinarea impotriva HPV este o metoda sigura si eficienta de a preveni cancerul de col uterin. Din 2007, 19 tari europene folosesc vaccinarea impotriva-HPV ca metoda de preventie, cu milioane de femei vaccinate pana in acest moment. Conform studiilor realizate, vaccinarea impotriva HPV şi examenul citologic duc la o scadere de pana la 94% a riscului de cancer de col uterin. Acest tip de prevenţie poate impiedica apariţia a cel puţin 70% din cazurile de cancer de col uterin.

Prof. Albert Singer declara :


”Au fost administrate 82 de milioane de doze in intreaga lume si nu au fost raportate efecte adverse grave ale vaccinarii”.

6. In 2008, a fost lansat programul de vaccinare impotriva HPV. Ministerul Sanatatii s-a confruntat cu numeroase dificultati de implementare a programului, asumandu-si o parte din acestea. Principalii factori care au determinat ca pana in 2011 sa se vaccineze aprox. 70.000 de persoane eligibile sunt :

• Ministerul Sanatatii nu a putut implementa campanii de comunicare eficiente in vederea convingerii populatiei de necesitatea vaccinarii anti-HPV
• Populatia de la noi prefera sa foloseasca surse de informare putin credibile, cum ar fi internetul
• Medicii nu au fost informati din timp de utilitatea si eficienta vaccinului
• Mesajele negative transmise inclusiv prin mass-media au avut un impact mult mai mare decat comunicarile din partea Ministerului Sanatatii si ale specialistilor in sanatate publica


7. Pentru obtinerea unor rezultate bune in programul de vaccinare, sunt necesare:

• Informarea si pregatirea medicilor de familie si pediatri
• Educarea populatie pentru a o convinge sa se informeze din surse credibile cum ar fi cadrele medicale specializate
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.