Setari Cookie-uri

Alerta: Concluzii despre HPV

Cancerul de col uterin este o problema de sanatate nationala. Zilnic, acesta omoara 6 femei in Romania, in timp ce alte 8 noi cazuri sunt diagnosticate cu aceasta boala. Conform statisticilor , anual, in Uniunea Europeana sunt diagnosticate 60.000 de femei cu cancer de col uterin, pe cand in Romania sunt diagnosticate 3.000 de femei cu aceasta boala. Prin urmare, in Romania, incidenta este de trei ori mai mare, adica de 28,96% fata de cea din Uniunea Europeana, care este de 10,99%.

• Consultarea si colaborarea cu societati medicale si cu ONG-uri pentru implementarea unui program eficient de vaccinare.

8. Vaccinarea impotriva HPV este necesara din punct de vedere medical deoarece:


• Pana in prezent, vaccinarea impotriva HPV este singura modalitate de prevenire a infectarii cu HPV;
• Eficienţa vaccinurilor folosite este de aproape 100% conform datelor transmise de catre OMS;
• Vaccinarea insoţita de screening reduce incidenţa cancerului de col uterin cu 94%.

9. Vaccinarea impotriva HPV este necesara din punct de vedere social deoarece:


• Reduce incidenta de cancer de col uterin, precum si rata mortalitatii cauzata de aceasta boala cu care societatea romaneasca se confrunta in ultimii ani;
• Ajuta populatia feminina sa nu se confrunte cu aceasta boala dificil de tratat si cu sanse mici de supravietuire;
• Ofera o solutie foarte eficienta pentru practica vizitelor rare la control medical ginecologic caracteristica populatiei feminine din Romania, cu precadere in zona rurala, ceea ce nu permite diagnosticarea din timp a bolii.

10. Vaccinarea impotriva HPV este necesara din punct de vedere economic deoarece:


• Tratamentele impotriva cancerului de col uterin sunt foarte costisitoare atat pentru pacient cat si pentru bugetul sanatatii, din cauza recuperarii lente si a tratamentelor scumpe;
• Costurile de tratament a cancerului de col uterin la nivel national sunt estimate a fi de 3 ori mai mari decat costul cu programul de preventie, si reprezinta aproxinativ 40% costurile totale alocate programului national de oncologie.


Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.