Fundatia Renasterea si Merck Sharp& Dohme lupta impotriva cancerului de col uterin si a cancerului de san in Romania

Fundatia Renasterea si Merck Sharp& Dohme lupta impotriva cancerului de col uterin si a cancerului de san in Romania
Kudika
28 Noiembrie 2011

Obiectivul proiectului vizeaza cresterea gradului de constientizare si informare privind riscurile imbolnavirii cu cancer de col uterin si cancer de san ale femeilor din zonele sarace din Romania – respectiv in Oltenia si Moldova.

Comunicat de presa

Mihaela GeoanaFundatia "Renasterea" pentru Educatie, Sanatate si Cultura si compania farmaceutica MSD (o companie afiliata Merck & Co.) au semnat un parteneriat ce va sta la baza unei campanii de informare si educare a femeilor in lupta cu cancerul de col uterin si cancerul de san. Parteneriatul se bazeaza pe o finantare de 100.000 de dolari din partea MSD, fiind parte a platformei „Impreuna pentru Viata, Sanatate prin Cunoastere”, dezvoltata de MSD pentru a veni in sprijinul pacientilor si a personalului medical din Romania.

Renasterea a depus spre finantare din partea MSD proiectul "Empower Women & Support Healthcare Professionals to fight Cervical & Breast Cancer in Romania", declarat castigator in urma unei selectii internationale. Obiectivul proiectului vizeaza cresterea gradului de constientizare si informare privind riscurile imbolnavirii cu cancer de col uterin si cancer de san ale femeilor din zonele sarace din Romania – respectiv in Oltenia si Moldova.

In acest sens, activitatea proiecului consta in dezvoltarea si implementarea unei campanii de informare la nivel local si are doua componente. Prima prevede organizarea unor sesiuni de informare si comunicare a mijloacelor de prevenire si depistare precoce a imbolnavirii cu cancer de col uterin si san. Prelegerile vor fi sustinute de medici specialisti in domeniile ginecologie, senologie si oncologie. A doua componenta vizeaza informarea si co-optarea medicilor de familie din aceste zone cu privire la noi metode de prevenire, depistare si tratare a acestor doua tipuri de cancer, considerate cel mai usor de prevenit, dar care in Romania inregistreaza un grad crescut al ratei de mortalitate la femei.

“Cancerul de col reprezinta o problema de sanatate publica in Romania, in conditiile in care prevalenta acestuia ne situeaza pe o prima pozitie la nivel european. Cancerul de col omoara 6 femei zilnic in Romania, tragedii ce pot fi evitate atat prin programe de screening, cat si printr-o mai buna informare a femeilor cu privire la depistarea timpurie a acestei boli ”, a spus Florentin Scarlat, External Affairs & Communications Manager, MSD Romania.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri