Setari Cookie-uri

Fundatia Renasterea si Merck Sharp& Dohme lupta impotriva cancerului de col uterin si a cancerului de san in Romania

Obiectivul proiectului vizeaza cresterea gradului de constientizare si informare privind riscurile imbolnavirii cu cancer de col uterin si cancer de san ale femeilor din zonele sarace din Romania – respectiv in Oltenia si Moldova.

Procentul mortalitatii versus incidenta pentru populatia Romaniei este de 41% pentru pacientii diagnosticati cu cancer la san; indicatorul pentru cancerul de col uterin este, la nivel national, de 58%. In Romania, 6.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer la san si aproximativ 3. 000 sunt diagnosticate cu cancer de col in fiecare zi.

„Fundatia Renasterea a fost initiatorul Programului de Prevenire si Depistare Precoce a Cancerului de San si Col Uterin, in Romania. Principala noastra activitate din ultimii 10 ani a fost aceea de informare in legatura cu posibilitatea de prevenire si depistare precoce a cancerului. Prin actiunile si campaniile noastre de comunicare incurajam femeile, indiferent de varsta, sa previna aparitia bolii prin adoptarea unui stil de viata sanatos sau sa depisteze din timp orice afectiune, prin controale medicale regulate. Asadar, informarea, preventia si controlul medical anual sunt armele prin care cancerul de san si de col uterin pot fi invinse!” a spus Mihaela Geoana, Presedinte Fundatia Renasterea.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.