Salveaza o viata - Doneaza sange

Centrul Medical Medsana si Asociatia BGS pentru Situatii de Dezastre si Calamitati va invita sambata, 10 decembrie, in intervalul orar 7-14 in incinta Spitalului CF2 Bucuresti (Bd. Marasti nr. 63, sector 1) sa va alaturati celor care intind o mana de ajutor, doneaza sange si daruiesc viata. Aceasta actiune face parte din Campania nationala de Donare de sange “Intinde o mana de ajutor”.

De asemenea, este important ca sa fie cunoscut faptul ca sangele este sigur deoarece, imediat dupa recoltare trece printr-un proces de testare contra bolilor infectioase.


Cine poate dona sange


Orice persoana care doreste sa ajute, cu varsta intre 18 si 62 ani, cu o greutate peste 50 de kilograme, tensiunea arteriala intre 10 si 20 mmHg, daca este sanatoasa si nu sufera de afectiuni dermatologice, ulcer, hepatita sau alte boli transmisibile. Exista si exceptii in cazul persoanelor care indeplinesc conditiile anterioare pentru a veghea la mentinerea starii de sanatate a acestora si anume: nu este permisa donarea de sange de catre persoane care au mai donat sange in ultimele 70 zile sau de catre femeile insarcinate, care alapteaza sau cele care au nascut cu mai putin de 18 luni in urma.


Recomandari inainte de donarea de sange


Desi donarea de sange nu presupune un efort special din partea organismului donatorului, este recomandat ca donatorul sa se odihneasca, sa aiba o alimentatie usoara bogata in fier (carne rosie, peste, ficat, fasole, cereale) dar saraca in grasimi si glucide, sa se hidrateze foarte bine, evitand insa consumul de cafea, ceai, alcool. Este important ca sa fie evitate lipidele sau grasimile deoarece acestea pot afecta testele pentru infectii facute asupra sangelui donat, daca acestea au fost consumate cu cateva ore inainte de donare.


Comunicat de presa

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri