Setari Cookie-uri

ALIAT - primul studiu national ce evalueaza serviciile de sanatate adresate persoanelor cu un consum problematic de alco

Primul studiu national ce evalueaza serviciile medicale specializate adresate persoanelor cu consum problematic de alcool evidentiaza nevoia de servicii medicale si sociale specializate pentru acest grup la risc.

Specialistii ALIAT isi asuma in totalitate si garanteaza probitatea stiintifica a proiectului Alcohelp si a componentelor acestuia.

In cei 3 ani de la initierea parteneriatului intre ALIAT si Heineken Romania, specialistii ALIAT au strabatut tara, au interactionat cu peste 16.000 de oameni, au discutat cu medici, au impartit chestionare si au oferit consiliere, Caravana Alcohelp ajungand in peste 35 de localitati din Romania urbana si rurala.

In mediul online, www.alcohelp.ro a oferit ajutor celor 1.400 de persoane care au urmat programul online Alcohelp, acesta continuand sa fie un instrument suport pentru cei 1.300 membri ai forumului. Din momentul lansarii pana in prezent, www.alcohelp.ro a fost accesat de peste 20.000 de persoane. Mai mult, in noiembrie 2011, specialistii ALIAT au lansat prima Harta nationala a serviciilor publice si private pentru tratarea consumului problematic de alcool.

Continuarea Platformei Alcohelp in anul 2012 va fi strategic construita pe nevoile identificate in acest studiu, iar noile programe vor fi anuntate anul viitor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.