Setari Cookie-uri

Arata ca iti pasa! de miile de tineri romani seropozitivi!

Pentru a atrage atentia asupra dramei traite de acesti tineri si pentru a-i incuraja sa continue lupta cu HIV si implicit lupta pentru o viata normala, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA din Romania (UNOPA), cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti si al Fundatiei “Prof. Dr. Matei Bals” lanseaza campania “IA-MA DE MANA! ARATA CA ITI PASA!”.

In legatura cu campania demarata acum, Iulian Petre a mai spus: “Ia-ma de mana! Arata ca iti pasa! ne pune fata in fata cu aceasta problema complexa a infectiei HIV, ne pune in situatia de a reflecta la problematica persoanelor seropozitive si ne da posibilitatea sa ne exprimam gandurile si sustinerea pentru cauza persoanelor seropozitive. Prin aceasta campanie oamenii vor putea sa arate ca nu i-au uitat pe cei infectati cu HIV, ca sunt alaturi de ei si ca ii sprijina in lupta lor de fiecare zi cu virusul. Totodata, speram ca aceasta campanie sa trezeasca atentia autoritatilor care iau decizii pentru persoanele seropozitive, astfel incat acestea sa arate ca le pasa prin masuri menite sa asigure accesul neintrerupt al celor infectati cu HIV la tratamentul necesar”.

Tot in cadrul acestei campanii, voluntarii UNOPA, cu sprijinul partenerilor campaniei “Ia-ma de mana! Arata ca iti pasa!”, au organizat un flash mob, pe 29 noiembrie, langa magazinul Unirea din Piata Unirii, pentru a crea o funda umana, prin inlantuirea mainilor participantilor la aceasta actiune, in semn simbolic de solidaritate. Participantii la actiune s-au alaturat initiativei purtand un obiect vestimentar de culoare rosie, culoarea asociata cu aceasta boala la nivel international.

Cei prezenti in Piata Unirii au obtinut totodata mai multe informatii despre HIV/ SIDA si despre modul in care pot lupta pentru ca aceasta boala sa nu faca si mai multe victime.

Lupta impotriva raspandirii HIV/ SIDA si a prejudecatilor cu care se confrunta persoanele seropozitive este marcata la nivel international pe 1 decembrie. Aceasta data este marcata in toata lumea de actiuni menite sa atraga atentia asupra maladiei si sa militeze pentru drepturile victimelor sale. Recunoasterea oficiala si prima celebrare a acestei zile a avut loc in 1988 in urma eforturilor depuse de doi membri ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii, James W. Bunn si Thomas Netter.

Despre HIV/ SIDA:

• HIV este virusul care duce la aparitia SIDA si reprezinta acronimul denumirii Virusul Imunodeficientei Umane. Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) este un agent patogen care ataca initial celulele din sistemul imunitar, o anumita categorie de celule albe numite limfocite T4. Virusul se multiplica in interiorul acestora si le distruge, scazand astfel apararea naturala a organismului impotriva infectiilor si a bolilor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.