Setari Cookie-uri

Arata ca iti pasa! de miile de tineri romani seropozitivi!

Pentru a atrage atentia asupra dramei traite de acesti tineri si pentru a-i incuraja sa continue lupta cu HIV si implicit lupta pentru o viata normala, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA din Romania (UNOPA), cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti si al Fundatiei “Prof. Dr. Matei Bals” lanseaza campania “IA-MA DE MANA! ARATA CA ITI PASA!”.

• Stadiul SIDA (acronimul denumirii Sindromul Imunodeficientei Dobandite) apare cand starea generala a pacientului infectat cu HIV se agraveaza evident si progresiv, cand apar infectii oportuniste, cancere, encefalopatie HIV sau asa numitul „wasting syndrome” (ce consta in scadere ponderala marcata si de oboseala extrema).

• Caile de transmitere a infectiei HIV sunt: relatii sexuale neprotejate cu o persoana infectata, utilizarea aceluiasi ac de seringa cu o persoana infectata, transmitere de la mama infectata la nou-nascut, prin contact rana pe rana, prin transfuzii de sange (tot mai rar pentru ca, in prezent, sangele este acum testat si relativ sigur).

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.