Atentie: Cresc imbolnavirile cu rubeola si rujeola

Astfel, daca in 2010 au fost confirmate in toata tara 193 cazuri de imbolnavire cu rujeola, in 2011 numarul acestora a crescut la 3 270 de imbolnaviri.

Cele mai multe cazuri sunt inregistrate in judetele din NV teritoriului, respectiv in judetele Bihor (560 cazuri), Cluj (462 cazuri), Maramures (422 de cazuri), Salaj (341 cazuri), Satu-Mare (319 cazuri).

vaccinare contra rubeola si rujeola

Atentie: Cresc imbolnavirile cu rubeola si rujeola


Si numarul cazurilor de rubeola a crescut anul acesta de aproape 3 ori, fata de anul trecut. Daca in 2010 au fost intregistrate 350 de cazuri de imbolnavire, anul acesta s- au confirmat nu mai putin de 1064 de cazuri.
In toata zona europeana exista o evolutie a numarului cazurilor de rubeola si rujeola, in acest context si Romania este afectata. Principala cauza a imbolnavirilor se datoreaza absentei vaccinarii la grupele de varsta eligibile, cuprinse in calendarul de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii.


In anul 2010, comunitatile cele mai afectate au fost cele de rromi care au copii nevaccinati, iar in anul 2011 infectia s-a extins si la copii nevaccinati din unitatile de invatamant prescolar si scolar.


Ca masura de stopare a extinderii numarului de imbolnaviri directiile de sanatate publica au intervenit in focarele de colectivitati, inclusiv prin vaccinare ROR suplimentara la persoanele nevaccinate identificate.
In prezent, Ministerul Sanatatii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare in toate colectivitatile cu risc de cumul de cazuri.Sursa: MinisterulSanatatii

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri