Setari Cookie-uri

Atentie: Cresc imbolnavirile cu rubeola si rujeola

Astfel, daca in 2010 au fost confirmate in toata tara 193 cazuri de imbolnavire cu rujeola, in 2011 numarul acestora a crescut la 3 270 de imbolnaviri.

Atentie: Cresc imbolnavirile cu rubeola si rujeola


Si numarul cazurilor de rubeola a crescut anul acesta de aproape 3 ori, fata de anul trecut. Daca in 2010 au fost intregistrate 350 de cazuri de imbolnavire, anul acesta s- au confirmat nu mai putin de 1064 de cazuri.
In toata zona europeana exista o evolutie a numarului cazurilor de rubeola si rujeola, in acest context si Romania este afectata. Principala cauza a imbolnavirilor se datoreaza absentei vaccinarii la grupele de varsta eligibile, cuprinse in calendarul de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii.


In anul 2010, comunitatile cele mai afectate au fost cele de rromi care au copii nevaccinati, iar in anul 2011 infectia s-a extins si la copii nevaccinati din unitatile de invatamant prescolar si scolar.


Ca masura de stopare a extinderii numarului de imbolnaviri directiile de sanatate publica au intervenit in focarele de colectivitati, inclusiv prin vaccinare ROR suplimentara la persoanele nevaccinate identificate.
In prezent, Ministerul Sanatatii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare in toate colectivitatile cu risc de cumul de cazuri.Sursa: MinisterulSanatatii

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete
Citește și:

Kudika
20 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.