Setari Cookie-uri

La Multi Ani cu Sanatate!

Si iata-ne intr-un Nou An, intrand cu multa nerabdare, cu teluri noi si restante din anul precedent, cu o lista lunga de dorinte printre care si o sanatate mai buna care sa ne ajute sa ne realizam restul idealurilor, caci daca avem sanatate, avem de toate!

Healthy.ro va invita la un Nou An mai sanatos, propunandu-si teme de mare interes pentru cititorii nostri dragi, proiecte si discutii, interviuri care sa informeze mai bine cititorul, sa il ghideze si chiar initieze in preventie, medicina naturista, dar si in domenii mai putin sau insuficient discutate la nivel general.

Sfaturi de Sanatate pentru Noul An


Sfaturi alimentare: dieta, nutritie


Iata cateva sfaturi nutritionale de urmat in Noul An:



- alegeti sa mancati fructe si legume crude in fiecare zi;

- daca nu obisnuiati pana acum, incepeti sa luati micul dejun in fiecare dimineata. Micul dejun este o masa foarte importanta pentru sanatatea organismului, avand multiple roluri inclusiv in privinta digestiei, reprezentand practic “masa tampon” pe mucoasa gastrica dupa perioada noptii de “nealimentare”;

- incercati sa eliminati definitiv preparatele prajite din viata voastra;

- incercati sa beti numai apa plata;



Puteti afla multe sfaturi sanatoase despre dieta si nutritie in sectiunea Healthy: “Dieta si Alimentatie”, precum si in sectiunea “Retete dietetice”.


Sfaturi generale pentru sanatate:



- gasiti loc si pentru sport in viata voastra. Mai mult decat atat, ar trebui sa privit sportul ca o prioritate in viata dumneavoastra, astfel incat sa nu va permiteti niciodata abateri de la programul stabilit. Incepeti cu programe scurte dar dese, apoi ridicati treptat nivelul performantelor. Puteti afla mai ulte detalii despre sport si beneficiile exercitiilor fizice citind sectiunea Healthy: “Fitness

- dormiti noaptea. Somnul de noapte, intre 22:00 (sau macar 23:00) si 05:00 (sau chiar 04:00) este foarte important, in aceasta perioada avand loc un important reglaj hormonal. Orele difera putin, de la om la om, dar nu mai mult de doua ore variatie.

-renuntati la vicii precum fumat sau consumul zilnic de alcool. Si da, se poate renunta la fumat si nu este atat de rau pecat s-ar crede.



Va dorim un An Nou mai sanatos alaturi de Healthy.ro . La Multi Ani!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.