Setari Cookie-uri

Studiu: Sexul aduce fericirea!

Un obiectiv important al cercetarii a fost si evaluarea starii de bine a barbatilor, atat fizica, cat si emotionala. Dovada existentei unei legaturi intre acesti factori, satisfactia sexuala si fermitatea erectiei este furnizata de rezultatele cercetarii SHOW (Sexual Health and Overall Wellness) care a inclus barbati si femei din Cehia, Ungaria, Israel, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Turcia si Ucraina. Cercetarea condusa de Harris Interactive in numele si sponsorizata de Pfizer, a colectat date rezultate din chestionarea a 1.893 barbati si a 1.887 femei activi sexual.

O viata sexuala implinita inseamna o familie fericita



Viata de familie reprezinta cea mai inalta prioritate atat pentru barbati (73% in stransa legatura si cu starea generala de sanatate), cat si pentru femei (82%). Barbatii care s-au declarat ‘complet’ sau ‘foarte satisfacuti’ cu fermitatea erectiei sunt semnificativ mai satisfacuti de viata de familie comparativ cu cei care s-au declarat ‘deloc’ sau ‘oarecum satisfacuti’ (62% vs. 26%). De asemenea, 76% dintre barbatii care s-au declarat ‘complet’ sau ‘foarte satisfacuti’ cu viata lor sexuala declara, in acelasi timp, ca sunt ‘complet’ sau ‘foarte satisfacuti’ cu viata lor de familie comparativ cu doar 19% dintre barbatii care s-au declarat ‘oarecum’ sau deloc satisfacuti cu viata lor sexuala.


38% dintre barbatii care au raportat o fermitate optima a erectiei afirma ca sexul ii face sa se simta iubiti si apreciati comparativ cu un numar semnificativ mai mic de barbati (25%) care au raportat erectii nesatisfacatoare. Printre barbatii care sunt ‘complet/foare satisfacuti’ cu viata sexuala in cadrul unei relatii bazate pe dragoste, 47% afirma ca sexul ii face sa se simta iubiti si apreciati, comparativ cu doar 21% dintre barbatii care sunt ‘deloc’ sau ‘oarecum satisfacuti’ cu viata sexuala in cadrul unei relatii bazate pe dragoste.


Avand in vedere importanta unei vieti sexuale satisfacatoare si a unei fermitati optime a erectiei pentru sentimentul perceput de fericire, sanatate si bunastare, asa cum a fost ilustrat mai sus, este remarcabil faptul ca 58% dintre barbati si 64% dintre femei nu sunt pe deplin multumiti de viata lor sexuala. De asemenea, o treime dintre barbati au raportat o fermitate sub optima a erectiei. 28% dintre femei si 36% barbati au declarat ca in ultimele 4 saptamani nu au avut parte de un numar satisfacator de raporturi sexuale.


Dupa cum arata aceste rezultate, lipsa unei fermitati optime a erectiei si a unei vieti sexuale satisfacatoare poate avea consecinte serioase atat asupra increderii in sine si in propria sexualitate a barbatilor, cat si asupra relatiilor, a vietii de familie si a sanatatii lor fizice si psihice. Prin urmare, este crucial sa incurajam barbatii cu erectii si/sau experiente sexuale sub optime sa caute sprijin la profesionistii din domeniul medical pentru a identifica alternative de ameliorare a conditiei lor medicale. Asfel, barbatii vor avea sansa de a contribui proactiv la imbunatatirea perspectivei generale asupra vietii si a starii lor de sanatate. Auto-diagnosticarea si auto-medicarea in cazul disfunctiei erectile poate fi foarte periculoasa deoarece nu exista doar riscul unei medicatii gresite sau contrafacute, este necesar ca un medic sa excluda posiblitatea ca incapacitatea de a obtine o fermitate optima a erectiei sa fie cauzata de o conditie medicala de fond precum diabetul sau afectiunile cardiovasculare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.