Setari Cookie-uri

112: Sanatatea din Romania intra in coma!

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTV, ca bugetul Sanatatii ar trebui rectificat si in 2011 si in 2012, precizand ca banii pentru unele programele nationale de sanatate se termina in a doua parte a anului.

Bugetul Sanatatii va trebuie rectificat si in 2011 si in 2012

Bugetul Sanatatii va trebuie rectificat si in 2011 si in 2012

"Bugetul Sanatatii va trebuie rectificat si in 2011 si in 2012, in ambii ani ar fi nevoie de un buget mai mare", a spus ministrul Sanatatii.

Cseke Attila a mai aratat ca salariile medicilor rezidenti vor creste in 2012 cu valori intre 30 si 75 la suta, fiind astfel nevoie de un buget mai mare. In opinia ministrului Sanatatii, sistemul sanitar nu este asezat pe principii sanatoase. "Acum dam patru miliarde de euro, iar in urma cu zece ani, 900 de milioane de dolari", a precizat Cseke Attila, potrivit MEDIAFAX.

  • Cseke vrea reorganizarea si finantarea sistemului, pe partea de medicina primara

Ministrul Sanatatii a vorbit, in emisiunea de la ProTV, si despre cardul national de sanatate, aratand ca a inceput tiparirea acestuia.

"Fiecare furnizor de servicii medicale in contract cu CNAS va avea un cititor de card, fiecare medic, un dispozitiv prin care va accesa informatia de pe card si informatia din sistemul informativ. Aparatele, am discutat cu presedintele Casei, vor fi achizitionate de CNAS, puse la dispozitia furnizorilor, iar cardul trimis acasa prin posta", a explicat Cseke Attila.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.