Setari Cookie-uri

112: Sanatatea din Romania intra in coma!

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTV, ca bugetul Sanatatii ar trebui rectificat si in 2011 si in 2012, precizand ca banii pentru unele programele nationale de sanatate se termina in a doua parte a anului.

Cum stam cu reorganizarea spitalelor?

Cum stam cu reorganizarea spitalelor?

El a mai sustinut ca pe partea de medicina primara trebuie regandit sistemul, iar aceasta ar trebui sa fie finantata mai bine. Ministrul Sanatatii a vorbit, in emisiunea de la ProTV, si despre cardul national de sanatate, aratand ca a inceput tiparirea acestuia.

"Fiecare furnizor de servicii medicale in contract cu CNAS va avea un cititor de card, fiecare medic, un dispozitiv prin care va accesa informatia de pe card si informatia din sistemul informativ. Aparatele, am discutat cu presedintele Casei, vor fi achizitionate de CNAS, puse la dispozitia furnizorilor, iar cardul trimis acasa prin posta", a explicat Cseke Attila.

* In ce priveste clasificarea spitalelor, ministrul Sanatatii a spus ca in patru - cinci ani ar putea functiona primele sase spitale in clasificarea cea mai inalta.


"Nu exista niciunul de cinci clase. Acest lucru arata clar in ce stadiu este organizarea spitalelor, dar si performanta ministilor Sanatatii in cei 20 de ani. Noi nu avem un spital cu toate specialitatile necesare, comasam ca sa cream toate specializarile. Este vorba de centre universitre, spitale regionale mari - Cluj, Timisoara, Iasi - care ar putea ocupa locul intai", a adaugat Cseke Attila la emisiunea "Dupa 20 de ani".

Ministrul Sanatatii a precizat ca, in prezent, un singur spital se apropie de primul loc, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta din Targu Mures, caruia ii lipsesc trei specialitati. "Sase (spitale, n.r.) ar putea avea in patru - cinci ani o dotare de nivel european", a mai spus Cseke Attila.

Ministrul Cseke Attila declara, in 6 ianuarie, la prezentarea bilantului pe 2010, ca bugetul Ministerului Sanatatii este echilibrat si da posibilitatea unor investitii, iar cel Casei Nationale de Asigurari de Sanatate va mai trebui ajustat. Referindu-se la bugetul Minsiterului Sanatatii, el aprecia ca bugetul alocat pentru 2011 este mai mare decat cel de anul trecut si permite anumite investitii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.