Setari Cookie-uri

Bolile care ne ameninta in secolul XXI

In ciuda progreselor medicinei, cancerul, bolile cardiovasculare si malaria inca provoaca cele mai multe decese la nivel international. Cum arata viitorul?

Cancerul, cea mai grava boala la nivel mondial

Cancerul, cea mai grava boala la nivel mondial

Cancerul este una dintre bolile care provoaca cel mai mare numar de decese la nivel mondial, numarul bolnavilor crescand simtitor de la an la an.

In Romania
, statisticile arata o crestere a cazurilor de cancer de la 40.000, in anul 1994, la 98.000, in 2011. Prin urmare, s-a inregistrat o crestere cu aproximativ 3000 de cazuri anual din 1994 pana in prezent.

In ciuda progreselor medicinei, cancerul este inca o boala incurabila. Tratamentele existente ajuta la prelungirea duratei de viata a pacientilor, imbunatatesc calitatea vietii pacientului pe timpul bolii, dar inca nu s-a descoperit o terapie pentru vindecarea acesteia.

Companiile farmaceutice investesc anual 20% din cifra de afaceri in cercetare si dezvoltare, incercand sa descopere tratamente inovative, mai eficiente si mai bine tolerate decat cele existente deja pe piata. Din peste 700 de molecule noi care sunt acum in faza de cercetare si dezvoltare, cele mai multe, 395, sunt destinate dezvoltarii de medicamente noi pentru tratarea cancerului. De asemenea, sunt in curs de descoperire anumite vaccinuri destinate ameliorarii cancerului, insa, din pacate, in Romania, accesul la tratamente de ultima generatie se face foarte greu si nu putem estima cand vor putea beneficia de ele pacientii romani”, a declarat Cristian Lutan, Director Executiv Adjunct, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.