Mai - Luna renuntarii la fumat

Anual, tutunul cauzeaza moartea a peste 6 milioane de oameni dintre care peste 5 milioane sunt fumatori si fosti fumatori. Daca situatia ramane la acest nivel, peste 8 milioane de oameni ar putea muri in intreaga lume, pana in 2030.

Comunicat de presa

Anual, tutunul cauzeaza moartea a peste 6 milioane de oameni dintre care peste 5 milioane sunt fumatori si fosti fumatori. Daca situatia ramane la acest nivel, peste 8 milioane de oameni ar putea muri in intreaga lume, pana in 2030.

renuntarea la fumat - program de consiliere psihologica gratuita

Sursa foto: shutterstock_1323303

Pentru a atrage atentia asupra riscurilor de imbolnavire cauzate de fumat si pentru a incuraja renuntarea la dependenta de fumat, Institutul “Marius Nasta”, coordonator al Programului National Stop Fumat, declara MAI ESTE LUNA RENUNTARII LA FUMAT!


Toti cei care se inscriu in program in luna mai beneficiaza de tratament si consiliere psihologica gratuite. Primul pas este accesarea site-ului www.stopfumat.eu sau apelarea Tel Verde Stop Fumat 0800878673.

Mai mult, pe 31 mai, incepand cu ora 17.30, la Universitate, va avea loc un Manifest al celor care au renuntat la fumat, sustinut de cei care au reusit sa nu mai consume tutun, cu ajutorul Programului.

Retail jobs

“Peste 70000 de romani si-au dorit din tot sufletul sa renunte la dependenta de tutun si s-au inscris in Program din 2007 pana acum. In medie, mai mult de 50% nu au mai fumat la sfarsitului tratamentului si consilierii psihologice de specialitate. Prin Programul National Stop Fumat, ne dorim sa intindem o mana celor care isi doresccu adevarat sa renunte la tutun. De aceea am decis sa facem din luna mai momentul in care decizia multor romani de a renunta la fumat poate deveni un fapt.”, a declarat Dr. Magdalena Ciobanu, Coordonatorul Programului National Stop Fumat si expert pentru controlul tutunului la OMS.

La nivel mondial, o persoana moare la fiecare 6 secunde din cauza fumatului. Ponderea deceselor atribuite tutunului este mai mare in randul barbatilor decat in randul femeilor dar acestea “recupereaza” rapid, mai ales in cazul cancerului pulmonar.

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri