Setari Cookie-uri

De ce aleg romanii mancarea nesanatoasa

73% dintre bucurestenii care iau masa in oras in mod regulat prefera sa se rasfete cand merg la restaurant, arata un studiu.

Comunicat de presa

Pentru ca percep iesirile la masa ca fiind ocazii speciale, oamenii comanda feluri de mancare nesanatoase. Acelasi studiu arata ca 70% dintre cei chestionati cred ca obezitatea este intr-adevar o problema in tara noastra.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estima ca, in 2008, 1,5 miliarde de adulti erau supraponderali. Dintre acestia, 500 de milioane erau obezi. Pana in 2015, numarul supraponderalior va creste la 2,3 miliarde, iar cel al obezilor – la 700 de milioane. Conform aceleiasi surse, in 2008, 51% dintre adultii romani erau supraponderali, iar 19,1 % obezi. Printre cauzele principale ale acestei epidemii se numara sedentarismul si alimentatia necorespunzatoare.

Mancarea sanatoasa este considerata scumpa, nesatioasa si mai putin gustoasa de catre persoanele care iau frecvent masa in oras, atat la nivel local, cat si la nivel global. 57% dintre respondentii de la nivel global cred ca mancarea sanatoasa este mai scumpa (cei mai multi dintre acestia fiind in Polonia - 69%, si cei mai putini in Marea Britanie – 46%). Comparativ, 78% dintre bucuresteni spun ca mancarea sanatoasa are un pret mare.

Citește și:

Global, mai mult de 4 din 10 respondenti considera ca mancarea sanatoasa nu este suficient de satioasa. In Bucuresti, mai mult de jumatate din persoanele chestionate au fost de acord cu aceasta afirmatie. Felurile de mancare sanatoase sunt percepute ca mai putin atragatoare de o treime din cei chestionati la nivel global. 63% dintre persoanele intervievate la nivel local spun ca optiunile sanatoase puse la dispozitia lor de catre restaurante nu par gustoase.

“Consumatorii nu considera mancarea sanatoasa nici atragatoare, nici accesibila.Una dintre problemele pe care le-a scos in evidenta studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating este aceea ca oamenii cred ca nu isi pot permite mancarea sanatoasa.

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.