Setari Cookie-uri

De ce aleg romanii mancarea nesanatoasa

73% dintre bucurestenii care iau masa in oras in mod regulat prefera sa se rasfete cand merg la restaurant, arata un studiu.

Mai mult, nu o considera gustoasa, astfel ca nici nu fac eforturi pentru a o consuma mai des“, declara Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader la Unilever Food Solutions Romania. “Romanii sunt insa constienti ca ar trebui sa o faca – 56% dintre cei care iau in mod regulat masa in oras cauta optiunile sanatoase din meniuri. Ce lipseste in acest moment este o solutie pentru a schimba perceptia – mancarea sanatoasa poate fi facuta gustoasa si accesibila.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie ca industria alimentara sa ia masuri pentru a educa si corecta obiceiurile proaste.”, a mai adaugat aceasta. Respondentii studiului local considera responsabili pentru a imbunatati calitatea mancarii proprietarii de restaurant, apoi producatorii de ingrediente si bucatarii.

Conform studiului global efectuat de Unilever Food Solutions, cel mai inalt grad de interes pentru pentru optiunile sanatoase din meniuri a fost aratat in Indonezia si China (80%). La polul opus se afla rusii (doar 40% dintre ei cauta in meniu feluri sanatoase).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.