Sa vorbim despre comunicarea MEDIC-PACIENT in Romania

Sa vorbim despre comunicarea MEDIC-PACIENT in Romania
Kudika
8 Iunie 2012

Alianta pentru Sanatate din Romania (A.P.S.R.) a organizat de curand Conferinta Comunicarea Personalului Medical-Pacient organizata impreuna cu ExpoMedika la Palatul Parlamentului, Sala Balcescu.

Comunicat de presa

Evenimentul a adus in atentia cadrelor medicale si pacientilor, modalitatile de comunicare care sa conduca spre o relationare cat mai eficienta.

comunicarea medic pacient

Image @ shutterstock_75889732

In cadrul evenimentului s-a discutat despre comunicarea si relatia personalul medical-pacient, drepturile si obligatiile pacientilor, deontologia si etica profesionala medicala, dificultatile medicilor, asistentilor medicali si nurselor in ceea ce priveste mijloacele de comunicare cu pacientii, accesul personalului medical si pacientilor la informatii, prezentarea proiectului de informare LabTestOnline, accesul pacientilor la serviciile de sanatate, noul proiect de lege a drepturilor pacientilor.

La eveniment au participant si reprezentantii Ministerului Sanatatii: Secretar de Stat Conf. Dr. Alexandru Rafila si Secretar de Stat Conf. Univ. Dr. Florin Bodog, alaturi de reprezentantii organizatiilor de pacienti, ai organismelor profesionale: medici, asistenti medicali, nurse, specialisti IT, etc. Invitatul special a fost Shweta KULKARNI reprezentant EDMA (European Diagnostic Manufacturers Association) care a prezentat impreuna cu Conf. Univ.Dr. Manole Cojocaru (Presedinte Societatea Romana de Medicina de Laborator) si Ramona Stefan (Presedinte Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale) implementarea proiectului Lab Tests Online si in Romania si a noilor modalitati de comunicare atat cu medicii specialisti, cat si cu pacientii.

Cristian Hotoboc, Presedinte Alianta pentru Sanatate din Romania (A.P.S.R.) a subliniat nevoia de responsabilizare a factorilor politici avertizand pe aceasta cale clasa politica de urmarirea indeplinirii obiectivelor stabilite in platformele electorale pe domeniul sanatatii: „Vor beneficia de voturile noastre cei care vor sustine aceasta platforma la care ii invitam, pe aceasta cale, pe toti cei implicati in sistemul de sanatate sa ni se alature. Astfel, militam pentru alocarea a min. 6% din PIB pentru bugetul sanatatii (In majoritatea tarilor UE se aloca 9 – 10% din PIB, in Romania 3,6%); cresterea bugetului pentru medicina de specialitate din ambulatoriu si pentru investigatiile paraclinice (analize de laborator si investigatii imagistice) – trebuie pus accentul pe preventie si numai cazurile cu adevarat grave sa ajunga in spital; reducerea termenelor de plata ale spitalelor catre furnizorii de produse medicale si medicamente la 60 zile; plata TVA-ului firmelor care au contracte cu unitatile sanitare de stat sa se faca la incasarea facturilor sau daca nu, sa se faca o compensare cu datoria la taxe si impozite ale acestor firme catre bugetul de stat; gasirea de solutii fiscale pentru deductibilitatea TVA-ului la firmele de servicii medicale (Aceste firme fiind neplatitoare de TVA nu-si pot deduce aceasta taxa pentru investitiile pe care le fac in aparatura si diverse consumabile necesare in desfasurarea actului medical).

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri