Comunicat de presa

STUDIU: Consumul moderat de bere poate ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauza

Cu un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice, berea este acuzata pe nedrept de cresterea in greutate, demonstreaza studii recente. Cercetatorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid sustin ca berea, consumata cu moderatie, cu sau fara alcool, nu ingrasa si nici nu provoaca modificari in masa corporala, precum aparitia burtii.

berea nu ingrasa

Afirmatia “Berea ingrasa” este un mit, in realitate “Berea nu ingrasa”. Aceasta contine sodiu, carbohidrati, proteine si chiar vitaminele B2 si B6, arata cercetatorii. 350 de ml de bere contin 150 de calorii, 13 g de carbohidrati, 1.5 g de proteine, 0 g de grasimi si 5% alcool.

In plus, berea, fie ea cu alcool sau fara, contine mult mai putine calorii pentru 100 de ml (doar 43 kcal in varianta cu alcool si 17 kcal in varianta fara alcool), decat bauturi precum laptele, sucul de portocale sau de mere. Asadar berea este o bautura alcoolica ce nu contine grasimi, iar studiile demonstreaza ca in realitate berea poate chiar sa regleze nivelul colesterolului.

“In timpul verii, si mai multi romani aleg sa consume bere pentru calitatile ei recunoscute deja – capacitatea acesteia de a hidrata organismul, in completarea hidratarii recomandate cu apa, datorita chiar continutului sau de peste 90% apa, precum si capacitatea acesteia de a furniza organismului nutrienti valorosi datorita ingredientelor sale naturale. In consecinta, in aceasta perioada calda apare chiar mai des intrebarea: ingrasa sau nu berea? Cercetatorii spanioli ne dau insa o veste buna, demonstrand ca berea nu ingrasa.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca ne referim la un consum moderat, sustinut de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare”, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Foto: sxc.hu

3 motive pentru care berea nu ar trebui sa lipsesca din dieta femeilor
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: