Setari Cookie-uri

Mitul verii spulberat: Berea nu ingrasa!

Cu un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice, berea este acuzata pe nedrept de cresterea in greutate.

Cercetatorii spanioli arata ca berea este o bautura diuretica, ce nu ingrasa, pentru ca, spre deosebire de celelalte bauturi alcoolice, are un continut caloric scazut. In plus, reduce stresul acumulat peste zi si asigura o mai buna odihna in timpul noptii.

Descoperirile spaniolilor sunt confirmate de un alt studiu realizat de cercetatorii elvetieni si publicat in ziarul New York Times. Acestia au descoperit ca femeile care consuma alcool cu moderatie sunt mai putin predispuse sa se ingrase si multe chiar slabesc din acest motiv. Se crede ca in cazul femeilor alcoolul stimuleaza metabolismul, iar acestea cosuma si mai putine alimente din acest motiv.

Cercetatorii spanioli si membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag insa atentia ca este vorba despre un consum moderat de bere, sustinut de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Citește și:

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.