Setari Cookie-uri

2 Servicii medicale gratuite pentru seropozitivi

Programul are ca obiectiv sustinerea persoanelor seropozitive in lupta lor de zi cu zi cu boala, in special in doua directii – atingerea unui nivel cat mai ridicat al aderentei la tratament.

Comunicat de presa


  • Prin serviciul SMS+ pacientii seropozitivi pot primi gratuit SMS-uri zilnice de reamintire a administrarii medicatiei;
  • Prin Helpline+ persoanele cu HIV/SIDA care au nevoie de sprijin pot suna gratuit la 0800 800 141 sau pot trimite un e-mail la unopa@unopa.ro pentru a solicita asistenta din partea consilierilor UNOPA.

servicii seropozitivi

Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) lanseaza SMS+ si Helpline+, doua servicii in premiera in Romania, pentru sustinerea persoanelor cu HIV/SIDA. Cele doua servicii fac parte din programul ”Viata cu HIV” (www.viatacuhiv.ro), derulat de UNOPA, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania.

Programul are ca obiectiv sustinerea persoanelor seropozitive in lupta lor de zi cu zi cu boala, in special in doua directii – atingerea unui nivel cat mai ridicat al aderentei la tratament (n.r. aderenta la tratament inseamna administrarea corecta a tratamentului pentru eficienta lui maxima), vitala in cazul pacientilor seropozitivi, si cresterea gradului de informare a acestora.

Citește și:

Prin serviciul SMS+, pe care pacientii seropozitivi din Romania il pot utiliza gratuit prin completarea unui formular existent pe website-ul programului, www.viatacuhiv.ro, aceştia pot primi pana la doua sms-uri pe zi care sa le aminteasca momentul in care trebuie sa isi administreze tratamentul. Prin completarea formularului, pacientii aleg orele la care vor sa le fie trimis sms-ul (conform calendarului de tratament stabilit de medic) si textul personalizat al mesajului pe care vor sa il primeasca.

Potrivit studiului „Accesul la tratament antiretroviral al persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA in Romania”, realizat de UNOPA anul trecut, 1 din 2 pacienti cu probleme legate de aderenta la tratament (medicatia nu are eficienta maxima din cauza administrarii incorecte) invoca uitarea ca motiv al ratarii administrarii unor doze de tratament.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.