Setari Cookie-uri

(P) Interventie psiho-sociala pentru persoane cu un consum problematic de alcool

Primul centru se va inaugura la Spitalul de Urgenta Pantelimon din Bucuresti, pe 30 septembrie. Toate cele 5 centre se vor deschide in spitale cu un flux mare de pacienti, pana la data de 30 noiembrie anul acesta.

1. Etapa de screening sau evaluare sumara – coordonatorul centrului evalueaza nivelul personal de consum de alcool al pacientului folosind instrumente standardizate de evaluare.
2. Etapa evaluarii amanuntite a pacientului – se va realiza impreuna cu medicul curant, in scopul stabilirii unui plan de interventie personalizat.
3. Faza de interventie – interventii scurte menite sa il ajute pe pacient sa tina sub control consumul problematic de alcool. Interventiile vor fi corelate cu sedinte cu familia pacientului.
4. Faza de monitorizare si evaluare – coordonatorul centrului se va ocupa de monitorizarea evolutiei pacientului chiar si dupa externarea acestuia din spital si de directionarea lui catre serviciile medicale disponibile in comunitatea in care pacientul se afla.

Serviciile oferite de aceste centre sunt complementare celor oferite de spitale. Ele sunt gratuite pentru orice persoana care este inregistrata in sistemul national de asigurari de sanatate si care sufera de un consum problematic de alcool sau/si de afectiuni asociate acestuia.

Citește și:

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.