Setari Cookie-uri

4 Beneficii incredibile ale consumului de bere!

Cea de-a 11-a editie a Congresului Federatiei Europene a Societatilor de Nutritie (FENS), care a avut loc la Madrid, in perioada 26 - 29 octombrie, a reunit experti de renume in domeniul medicinei, nutritiei si alimentatiei. Printre temele abordate in cadrul Congresului au fost si cele referitoare la efectele pozitive pe care un consum responsabil de bere il are asupra organismului uman. Astfel, pe baza studiilor prezentate, a fost evidentiata o data in plus relatia dintre consumul responsabil de bere si: reducerea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, sanatatea sistemului osos, prezenta antioxidantilor in laptele matern si rehidratarea organismului.

Berea in dieta sportivilor

Berea in dieta sportivilor


Dr. Manuel Castillo Garzon, profesor la Universitatea din Granada, a prezentat principalele concluzii ale studiului asupra rolului berii in refacerea metabolismului sportivilor.

Studiul a concluzionat ca un consum responsabil de bere poate contribui la mentinerea nivelului glicemiei si la reducerea variatiilor hormonale cauzate de stres. Maltodextrina, carbohidrat important in dieta sportivilor, si care este prezenta in bere, impiedica aparitia hipoglicemiei pentru ca aceasta se metabolizeaza lent, eliminand glucoza in sange progresiv, fapt care mentine concentratia de glucoza in sange pentru o perioada mai lunga de timp.

In plus, s-a observat faptul ca un consum responsabil de bere – cu si fara alcool, dupa efectuarea exercitiilor fizice care implica o transpiratie abundenta si o temperatura ridicata a corpului, poate ajuta corpul sa se rehidrateze in aceeasi masura in care o poate face si apa.






Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.