Setari Cookie-uri

4 Beneficii incredibile ale consumului de bere!

Cea de-a 11-a editie a Congresului Federatiei Europene a Societatilor de Nutritie (FENS), care a avut loc la Madrid, in perioada 26 - 29 octombrie, a reunit experti de renume in domeniul medicinei, nutritiei si alimentatiei. Printre temele abordate in cadrul Congresului au fost si cele referitoare la efectele pozitive pe care un consum responsabil de bere il are asupra organismului uman. Astfel, pe baza studiilor prezentate, a fost evidentiata o data in plus relatia dintre consumul responsabil de bere si: reducerea riscului de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, sanatatea sistemului osos, prezenta antioxidantilor in laptele matern si rehidratarea organismului.

Consumul moderat de bere si sistemul imunitar

Consumul moderat de bere si sistemul imunitar


Alte studii au asociat consumul responsabil de bere cu abilitatea organismului de a reactiona la diversi factori externi nocivi. Astfel, Dr. Ascension Marcos, presedintele celui de-al 11-lea Congres al Federatiei Europene al Societatilor de Nutritie (FENS), precum si Research Professor si Director al Immunonutrition Group din cadrul Institute of Food and Nutrition Related Science and Technology (CSIC) , a prezentat rezultatele studiului: ‘Consumul responsabil de bere. Un studiu nutritional si imunologic”.

Studiul a evaluat efectele consumului responsabil de bere asupra anumitor aspecte ale sistemului imunitar si a concluzionat ca daca este consumata de adulti sanatosi, berea poate imbunatati raspunsul sistemului imunitar al acestora la entitati responsabile de transmiterea bolilor infectioase. Dr. Marcos a punctat: “a fost observata o crestere a numarului leucocitelor, ceea ce ne demonstreaza faptul ca un consum responsabil de bere imbunatateste reactia imunitara a organismului”.

Totodata, studiul coordonat de Dr. Marcos destrama inca o data unul dintre miturile legate de bere: “pe intreg parcursul studiului nu a fost identificata nicio modificare in greutate a subiectilor ca o consecinta a consumului responsabil de bere”, ceea ce denota faptul ca un consum responsabil de bere nu conduce la aparitia a ceea ce popular numim “burta de bere”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.