Setari Cookie-uri

Ex-fumatorii sunt de neoprit

In liceu ma mandream ca fumam, era impotriva sistemului. Insa pe masura ce timpul a trecut mi-am dat seama ca senzatia de rau de la prima tigara nu a fost intamplatoare

Comunicat de presa

renuntarea la fumat

  • 30% dintre romani sunt fumatori
  • 29% dintre fumatorii romani au intre 15 si 24 de ani
  • Peste jumatate dintre fumatorii din Romania au inceput sa fumeze inainte sa implineasca varsta de 18 ani
  • AIESEC si Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti sustin initiativa „Ex-fumatorii sunt de neoprit”

Potrivit Eurobarometrului special 2012 , 28% dintre cetatenii Uniunii Europene sunt fumatori, procent mai scazut decat in Romania, unde 30% din populatie fumeaza. Dintre cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene, Romania se afla pe a zecea pozitie in ceea ce priveste numarul de fumatori declarati, dar este sub media europeana in ceea ce priveste varsta la care fumatorii declara ca au fumat prima tigara: 51% dintre fumatorii din Romania spun ca au inceput sa fumeze inainte sa implineasca varsta de 18 ani, comparativ cu media europeana de 70%. 37% dintre fumatorii romani au inceput sa consume tutun la varste cuprinse intre 19 si 25 de ani.

Citește și:

Campania Comisiei Europene, „Ex-fumatorii sunt de neoprit” (www.exsmokers.eu), are ca obiectiv reducerea incidentei fumatului in intreaga Europa. O directie-cheie in acest demers este incurajarea studentilor sa se implice direct in acest efort, oferind sprijin si instrumente specifice fumatorilor, pentru ca acestia sa devina ex-fumatori si, astfel, de neoprit.

In cadrul campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit”, lansata anul trecut, Comisia Europeana sustine fumatorii din toate tarile membre UE sa participe activ la acest efort colectiv anti-fumat, punandu-le la dispozitie numeroase resurse de informare – postere, pliante, bannere online, mesaje video – dar si un consilier care sa ii ajute sa renunte, iCoach – instrumentul online, gratuit, pentru renuntarea la fumat. iCoach este disponibil in 23 de limbi europene si poate fi accesat la adresa www.exsmokers.eu sau descarcat ca aplicatie pentru telefoanele mobile (www.exsmokerseu/mobile).

Citește și:

„In liceu ma mandream ca fumam, era impotriva sistemului. Insa pe masura ce timpul a trecut mi-am dat seama ca senzatia de rau de la prima tigara nu a fost intamplatoare: ne pacalim, organismul depaseste un moment greu, se obisnuieste cu otrava, apoi incepe sa ii placa – in timp ce ea il distruge incet. De la ultima tigara viata mea s-a schimbat: am realizat ca a renunta la fumat inseamna sa-ti arati tie cat esti de puternic”, declara Cristina Matei, ambasador iCoach, 37 de ani, ex-fumatoare inca din 2008.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.