Setari Cookie-uri

Ex-fumatorii sunt de neoprit

In liceu ma mandream ca fumam, era impotriva sistemului. Insa pe masura ce timpul a trecut mi-am dat seama ca senzatia de rau de la prima tigara nu a fost intamplatoare

Parteneriatele cu Asociatia Internationala a Studentilor la Stiinte Economice si Comerciale (AIESEC Romania) si Societatea Studentilor in Medicina Bucuresti (SSMB) au stat la baza informarii si incurajarii studentilor din Romania sa renunte la fumat. Alaturi de cele doua organizatii echipa campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit” a sustinut si a incurajat studentii sa devina ambasadori ai renuntarii la fumat, prin informatiile si instrumentele puse la dispozitie, cum ar fi utilizarea platformei iCoach.
De pilda, voluntarii SSMB au fost prezenti alaturi de echipa „Ex-fumatorii sunt de neoprit” la Maratonul International Bucuresti, unde au prezentat vizitatorilor beneficiile renuntarii la fumat si au realizat teste gratuite de masurare a cantitatii de monoxid de carbon legata la hemoglobina prin intermediul unor aparate speciale.

Citește și:

Despre campania „Ex-fumatorii sunt de neoprit”

28% dintre europeni sunt fumatori, iar fumatul continua sa fie cea mai mare cauza de deces ce poate fi prevenita din Uniunea Europeana. 21% dintre fumatori au incercat sa renunte la fumat in ultimele 12 luni .
Campania paneuropeana „Ex-fumatorii sunt de neoprit” (2011-2013) are ca obiectiv incurajarea locuitorilor de pe continentul European sa renunte la fumat. Abordarea campaniei muta accentul de pe riscurile fumatului pe efectele benefice ale renuntarii la acest obicei, subliniind realizarile inspirationale ale ex-fumatorilor si oferind sfaturi practice pentru a renunta.

Motorul campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit” este iCoach, o platforma digitala de consiliere pe probleme de sanatate ce ajuta fumatorii sa renunte in ritmul lor, fie imediat, fie in viitorul apropiat.
Fumatorii din toate tarile Uniunii Europene au acces gratuit la iCoach in limbile lor, prin paginile nationale de Facebook. iCoach analizeaza obiceiurile fiecarui fumator si ofera sfaturi zilnice, personalizate.

Citește și:

Campania include, de asemenea, evenimente nationale pentru public si presa, precum si parteneriate nationale si internationale.

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.