Setari Cookie-uri

Sistemul de sanatate romanesc - Un mecanism autodistructiv

In tara care este pe primul loc in topul bolnavilor de cancer cervical si pe locul 69 in topul investitiilor in sanatate, o reforma fundamentala este singura metoda prin care poate fi creat un sistem de sanatate sustenabil.

Comunicat de presa

O problema presanta – Schimbarea sistemului national de sanatate

Lipsa investitiilor, nivelul ridicat de birocratie, lipsa facilitatilor fiscalesi subdezvoltarea sistemului privat sunt principalele probleme ale sistemului national de sanatate actual.

sistem medical romanesc
In Romania mii de persoane mor in fiecare an din cauza bolilor de inima, atacurilor cerebrale, hipertensiunii sau a bolilor de plamani sau ficat. In acelasi timp, cheltuielile lunare ale Guvernului Romaniei pentru sanatate sunt de aproximativ 27 de Euro/locuitor, comparativ cucele ale Guvernului Germaniei, care aloca peste 230 de Euro lunar pentru fiecare locuitor. In plus, previziunile referitoare la raportul dintre persoanele active si cele asistate social in Romania sunt extrem de sumbre: in anul 2060 vor fi doar doua persoaneintre 15 si 64 de ani, pentru fiecare persoana de peste 65 de ani. Acest raport va avea un impact negativ vizibil asupra bugetului sistemului national de sanatate.

Citește și:

Totodata, sistemul legislativ actual a permis beneficii fiscale pentru abonamentele medicale vandute pe modelul politelor de asigurare, dar cu amendamentul ca sunt deductibile, fiind etichetate drept “medicina muncii”.

Structura existenta le permite managerilor sa ascunda abonamentele medicale premium sub “umbrela” cheltuielilor pentru medicina muncii, realizate in cadrul companiilor. Aceasta conduce la pierderea unor sume importante de la bugetul de stat. In plus, nu este corect ca angajatii sa aiba acces la un singur furnizor de servicii medicale. Ar trebui sa existe facilitati fiscale si libertate de alegere”, spune Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.