Setari Cookie-uri

Sistemul de sanatate romanesc - Un mecanism autodistructiv

In tara care este pe primul loc in topul bolnavilor de cancer cervical si pe locul 69 in topul investitiilor in sanatate, o reforma fundamentala este singura metoda prin care poate fi creat un sistem de sanatate sustenabil.

Reforma fundamentala – Salvarea sistemului de sanatate din Romania

Doar privind atent si obiectiv in interiorul structurii existente vom putea identifica ce trebuie cu adevarat schimbat in sistemul de sanatate din Romania. Nu exista o solutie magica pentru rezolvarea tuturor problemelor sistemului de sanatate, dar pot fi luate masuri graduale care sa previna colapsul intregului sistem”, adauga Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

Printre masurile pe care le propune Presedintele MediHelp International pentru reforma acestui sistem se numara: descentralizarea sistemului de sanatate, finantarea (cresterea cheltuielilor guvernamentale pentru acest sector, perceperea de taxe si contributii, etc), privatizarea si oferirea unui suport semnificativ investitorilorprivati din domeniulasigurarilor private de sanatate si al serviciilor medicale.

Citește și:

Reforma nu este niciodata usoara, dar in acest moment guvernul nu poate decat sa remedieze situatia din aproape in aproape, lucrandcu oameni competenti. In mod cert traim vremuri extrem de grele si avem nevoie de cat mai multa protectie. Trebuie sa urmam exemple internationale, pe care sa le adaptam si localizam pentru piata nationala astfel incat sa obtinem un sistem functional si profitabil pentru toti cei implicati: cetateni, guvern si furnizori privati”, concluzioneaza Zahal Levy.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.